Vzhůru, Slavie, burcuje trenér Miroslav Beránek

Fotbalová Slavia patřila dlouhé roky mezi elitu české ligy. Jenže pak přišly finanční problémy, nejasné vlastnické vztahy a postupný sportovní úpadek. V minulé sezóně hrál tým o záchranu do poslední chvíle. Tomu by se ve Slavii v právě začínajícím novém ročníku rádi vyhnuli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Beránek na tiskové konferenci před začátkem fotbalové ligy

Miroslav Beránek na tiskové konferenci před začátkem fotbalové ligy | Zdroj: ČTK

„Spíš než cíl bych řekl motto, které bude naším základním heslem. To se jmenuje: ‚Vzhůru, Slavie‘,“ říká ke své vizi staronový trenér pražského týmu Miroslav Beránek.

Slavia je podle něj na začátku cesty, která by měla v ideálním případě dovést sešívané za tři roky do pozic v horní polovině tabulky a třeba i do evropských pohárů.

Přehrát

00:00 / 00:00

S trenérem Slavie Miroslavem Beránkem mluvil reportér ČRo Mirko Vasić

Teď je ale hlavní stabilizovat kádr. „Tým je a bude postaven na poctivém přístupu, pracovitosti, charakteru a touze vyhrávat,“ slibuje kouč vršovického týmu.

Změny v hráčském složení Slavie jsou proti minulé nepovedené sezóně poměrně velké, a možná ještě k některým dojde. Klub i fanoušci si hlavně hodně slibují od návratu stopera Martina Latky, který bude kapitánem a vůdcem týmu.

„Vidím jeho pozici jako pozici lídra. V uplynulé sezoně určitě chyběl. Přišli sem hráči jako Martin Latka a Jirka Bílek, kteří to mají v krvi. Člověk v sobě něco musí mít a pak je potřeba přirozenou cestou vůdce formovat,“ myslí si trenér.

Slavia patřila dlouho k nejofenzivnějším týmům v lize, jenže v minulé sezóně to rozhodně neplatilo, když dala nejméně gólů ze všech. To se teď pokusí změnit, stejně jako výrazně zlepšit defenzivu, se kterou měl pražský tým velké problémy.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme