Krk je v pořádku, hlásí Hradilek před finále SP. Ambice musí krotit

Vyhřezlou ploténku krční páteře už má v pořádku, a tak Vavřince Hradilka čekají po dvou a půl měsících první závody. Mistr světa ve vodním slalomu nastoupí zítra do finále Světového poháru v německém Augsburgu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Vavřinec Hradilek, vodní slalomář

Kajakář Vavřinec Hradilek, vodní slalomář | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

„Co se týče krku je všechno v pořádku, takže pádluju, co to jde,“ hlásí přímo od bavorského kanálu Vavřinec Hradilek.

Naposledy startoval také nedaleko českých hranic, na konci května na evropském šampionátu ve Vídni. Od té doby se viděl častěji s lékaři a fyzioterapeuty než se soupeři a zároveň kamarády od vody.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Vavřincem Hradilkem mluvil reportér ČRo Jan Suchan

„Byl jsem tu na malém soustředění a většina lidí tu byla, takže říkali, že mě rádi vidí. I teď se všichni ptají, jestli jsem v pohodě. Samozřejmě mě to těší a přidává mi to na pohodě,“ svěřuje se olympijský medailista.

Ještě před několika týdny se mu přitom z televizních přenosů zdálo, že ostatní kajakáři nijak dobře nejezdí. „Když jezdím mezi nimi a podívám se na sebe, tak to už neplatí. Je něco jiného dívat se na závody od televize a ze břehu,“ porovnává sedmadvacetiletý kajakář.

„Bude to zajímavý závod. Je tu pár lidí, kteří jezdí fakt dobře a mají skvělou formu,“ všiml si úřadující mistr světa, který by byl spokojený, kdyby atakoval finálovou desítku.

„Pokaždé, když nastoupím do závodu, tak myslím na to, že budu co nejlepší, takže automaticky myslím i na medaile. Ale musím zůstat na zemi, protože jsem dlouho nejezdil a je to znát,“ přiznává Vavřinec Hradilek.

Jistotu na vodě bych chtěl český reprezentant právě i v Augsburgu zlepšit, protože jeho hlavním cílem je uspět v polovině září na mistrovství světa.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme