Dolní Újezd staví novou mateřskou školu. Bude na střeše té základní

V Dolním Újezdě na Svitavsku vzniká nová školka, a to na střeše tamní základní školy. Práce už začaly, děti však do ní podle plánu začnou chodit až od září příštího roku. Nová mateřská škola nahradí tu stávající, měla by však být prostornější, místo tam najde až 75 dětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dolní Újezd

Dolní Újezd

Podle dolnoújezdského starosty Stanislava Hladíka chtěla původně obec stávající školku rekonstruovat, to bylo v roce 2011. „Bohužel statik nám tento záměr zboural,“ řekl Hladík.

Stavba nových prostor prý vyjde na 15 milionů korun. „Vlastní prostředky na to nemáme, hledáme dotační tituly,“ uvedl Hladík. V současnosti stavbaři pracují na první etapě za čtyři miliony korun. O další peníze bude Dolní Újezd ještě žádat.

Přehrát

00:00 / 00:00

O stavbu nové školky v Dolním Újezdu se zajímala redaktorka Věra Pavlasová

Podle starosty bude výhoda, že po dostavbě budou školy v jednom uceleném areálu, v největší vesnici na Svitavsku, která má zhruba dva tisíce obyvatel, však jde hlavně o rozšíření počtu míst ve školce.

To vidí jako hlavní přínos i paní Iveta. „Doufám, že mojí dceru tam vezmou a nebudu muset řešit umístění ve vedlejší vesnici,“ poznamenala.

kov, Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme