SLEDOVALI JSME ON-LINE: Sparta v předkole LM porazila Malmö 4:2

Fotbalisté pražské Sparty zvítězili v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů nad švédským Malmö FF 4:2, když dokázali výborným výkonem ve druhém poločase otočit třemi góly nepříznivý vývoj. Zazářil především autor hattricku David Lafata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata vstřelil v úvodním utkání 3. předkola do sítě Malmö tři góly

David Lafata vstřelil v úvodním utkání 3. předkola do sítě Malmö tři góly | Zdroj: ČTK

Utkání jste mohli sledovat nejen v naší on-line reportáži, ale poprvé na internetových stránkách i v přímém přenosu. O komentář se postarali Michal Jurman a Jan Suchan.

Spartě se nepodařil vstup do utkání. Po sedmnácti minutách prohrávala, když hned první střela švédského týmu skončila v síti Bičíkovy branky. Forsberg napřáhl z dvaceti metrů a jeho pokus tečoval za bezmocného sparťanského brankáře stoper Kováč.

Vyrovnat mohl vzápětí Přikryl, ale z bezprostřední blízkosti Olsena nepřekonal. To se podařilo až Lafatovi, který hlavou zužitkoval nádherný centr Dočkala.

Za dalších pět minut se opět měnilo skóre a radovali se hosté. Rosenberg prostrčil míč na pravou stranu na Tinnerholma, který zpětnou přihrávkou našel dobře postaveného Thelina. Na jeho technickou střelu Bičík nedosáhl.


Po přestávce přišla na hřiště jiná Sparta. Na soupeře vletěla a během osmi minut otočila skóre. Nejdříve se podruhé v utkání prosadil Lafata. Olsen vyrazil střelu Přikryla pouze před sebe a u míče byl nejrychleji sparťanský kanonýr.

Za dvě minuty explodovala Letná znovu. Po centru Dočkala se před brankou nejlépe zorientoval Kováč a dotlačil míč za bezmocného gólmana švédského týmu. Ani to českému mistrovi nestačilo.

Sparta dál jasně kralovala a brzy se dočkala odměny. Lafata si naskočil na centr Hušbauera a zkompletoval hattrick. V posledních dvaceti minutách kontrolovali svěřenci trenéra Lavičky hru a mohli přidat i pátý gól. Několik slibných možností však do gólového konce nedotáhli.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Sparta Praha - Malmö 4:2 (1:2)
Branka: 22., 51. a 70. Lafata, 53. Kováč - 17. Forsberg, 27. Kiese Thelin. Rozhodčí: Özkahya - Satman, Kan (všichni Tur.). ŽK: Hušbauer - Forsberg (Malmö). Diváci: 12.833.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Holek, Costa - Matějovský (84. Vacek), Vácha, Hušbauer - Dočkal, Přikryl (71. Breznaník) - Lafata (87. Bednář). Trenér: Lavička.
Malmö: Olsen - Concha (53. Nazari), Hammar, Helander, Ricardinho - Tinnerholm, E. Adu, Halsti (85. Kroon), Forsberg - Kiese Thelin (75. Mehmeti), Rosenberg. Trenér: Hareide.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme