Plavkyně Baumrtová věří, že může na ME získat medaili na olympijské trati

Tři individuální medaile už Simona Baumrtová na plaveckém mistrovství Evropy nezíská. Před svým dnešním finálovým bojem na znakařské trati ale může vzhlížet k jiné velké výzvě. Jako první plavec v samostatné české historii totiž může na olympijské trati vybojovat v dlouhém bazénu zlatou medaili a překonat tak výkony takových hvězd, jakými svého času byly Ilona Hlaváčková nebo Daniel Málek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová získala na MČR ze tří startů zatím tři zlaté medaile

Simona Baumrtová získala na MČR ze tří startů zatím tři zlaté medaile | Foto: Michal Jurman

Co se týká plavecké historie a statistik, je hodně těžké nachytat na švestkách právě Simonu Baumrtovou.

Chomutovská znakařka se totiž vyžívá v práci s grafy a historickými tabulkami. O tom, že může dnes vejít do české plavecké historie, ale neměla ponětí. Výzvy, ať už jsou jakékoli, ale samozřejmě miluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Simonou Baumrtovou si v Berlíně povídal Michal Jurman

„Bylo by to super, ale bude to hodně těžké. Po dvoustovce nejsem v plné síle, cestou domů jsem masérovi vykecala díru do hlavy, co všechno jsem dělala špatně. Pak jsem se na závod dívala ještě s tátou,“ vrací se ještě česká rekordmanka k neúspěšnému úternímu boji o medaili na znakařské dvoustovce.

Páté místo ale hodila rychle za hlavu a nyní už žije jen medailovým bojem na poloviční trati, na které bude obhajovat bronz z posledního šampionátu. Ke zmíněnému zápisu do historie ale potřebuje dnes dohmátnout nejhůře jako druhá.

Plavec Jan Micka se na mistrovství Evropy postaral o další český rekord

Číst článek

„Vím, že na to mám, nesmím to prokaučovat. Doufám, že se poperu o lepší místa. Ráda bych na rekord dosáhla, vždycky si dokážu najít cíl a touhu,“ snaží se Baumrtová popsat důvody, které jí velí hledět stále před sebe.

S podobnou povahou ostatně může dnes v Berlíně navázat nejen na českou, ale i veleúspěšnou československou plaveckou historii, kterou rámují například zlaté evropské úspěchy Slováka Miroslava Rolka nebo Pavla Pazdírka s Josefem Hladkým. A to na olympijských tratích, které všichni plavci berou jako opravdu jediné relevantní a smysluplné měření sil.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme