Hamás obvinil Izrael z náletu na dům šéfa ozbrojeného křídla hnutí, útok prý přežil

Přes 130 raket vystřelili Palestinci na Izrael z Gazy od porušení příměří. Izraelské odvetné útoky mířily i na velitele ozbrojeného křídla Hamásu Muhammada Dejfa. Televizní stanice Fox News s odvoláním na izraelské bezpečnostní zdroje uvedla, že Dejf zahynul. Ozbrojené křídlo Hamásu smrt svého velitele ale popírá. Jistota zatím panuje jen ohledně smrti jeho manželky a malého syna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelský útok na Gazu 20. srpna 2014

Izraelský útok na Gazu 20. srpna 2014 | Zdroj: Reuters

„Svého vůdce Muhammada Dejfa podporujeme. Když jsem mu dávala svou dceru za ženu, věděla jsem, že tento den přijde. Není to pro mě překvapení, čekala jsem to,“ uvedla na pohřbu Dejfovy ženy její matka.

Izrael považuje velitele ozbrojeného křídla Hamásu Muhammada Dejfa za architekta současných palestinských operací z Gazy. Dejf už dříve unikl několika izraelským pokusům o atentát.

Podle palestinské strany příměří porušil včera Izrael a důvodem byl právě plánovaný útok na Dejfa.

Palestinci tvrdí, že první tři rakety údajně vystřelené z Gazy jsou lží. Dokonce i izraelská média se pozastavovala nad tím, že při střelbě raket nezněly jako obvykle poplašné sirény.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme