Koalice se sejde s opozicí nad definitivní podobou služebního zákona

Koalice se sejde s opozicí nad přepracovaným návrhem služebního zákona. Koalice mimo jiné ze zákona vypustila institut generálního ředitele státní služby, který se nelíbil TOP 09 a ODS. Většinu kompetencí dostane ministerstvo vnitra, kde vznikne funkce náměstka pro státní službu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancelář, státní správa

Kancelář, státní správa | Foto: Fotobanka RGBStock

Poslankyně opoziční TOP 09 Věra Kovářová čeká, že si politici na schůzce mimo jiné vyjasní, jak budou o služebním zákonu hlasovat.

„Očekávám, že po prostudování bychom probrali případné připomínky a stanovili si postup na následující týden,“ řekla poslankyně.

Služební zákon nebo také zákon o státní službě je právní předpis, který upravuje právní poměry zaměstnanců vykonávajících ve správních úřadech státní správu jako službu včetně jejich odměňování.

Koalice upravila také i paragrafy, které nově umožní, aby do státní služby mohli nastoupit i úředníci ze samosprávy nebo lidé ze soukromého sektoru.

Co konkrétně se na schůzce projedná, popsal místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek.

„Podstatné bude to, že se obě strany setkají nad paragrafovým zněním a odsouhlasí si, že tak, jak je to připraveno, tak je to v rámci dohody, která byla učiněna,“ vysvětlil Bartošek.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme