Je to obrovský milník, raduje se kapitán bronzových florbalistů Jan Jelínek

První třetina zápasu o třetí místo na florbalovém MS se české reprezentaci nepovedla. Pak ale národní tým ukázal svou sílu, otočil zápas a po neúspěšném závěrečném tlaku soupeře získal bronzové medaile. Radovat se mohl i kapitán Jan Jelínek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté slaví bronz z MS

Čeští florbalisté slaví bronz z MS | Foto: Martin Flousek

Je to taková euforie. Člověk zatím moc neuvažuje, co se událo. Jsme všichni strašně šťastní, ale začne nám to docházet později. Teď je to změť emocí.

Cesta k bronzu nebyla jednoduchá. Zvláště po začátku zápasu, kdy jste v páté minutě prohrávali 0:2.

První třetina byla otřesná. Vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli a možná to byla naše nejhorší třetina na turnaji. Ve druhé třetině jsme se zvedli, ukázali jsme dobrý morál a začali jsme hrát to, co jsme chtěli a napadaly nám tam i nějaké góly.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Janem Jelínkem mluvil po zisku bronzových medailí z florbalového MS reportér ČRo Pavel Petr

Třetí třetina už byl boj. Na konci Bolek (brankář Tomáš Kafka) vytáhl skvělé zákroky a měli jsme i štěstí, že tam na konci Švýcarům nic nepadlo.

Bylo během první přestávky hodně dusno v kabině? Měl jste i vy jako kapitán co říct spoluhráčům?

Nijak zásadní dusno nebylo. Všichni to cítili, jen bylo potřeba si vyjasnit, že potřebujeme přidat, a že tohle není hra, kterou chceme předvádět. I trenéři k tomu měli co říct a myslím, že si všichni uvědomili, že potřebujeme hrát jinak, šlápnout do toho. To se taky stalo.

Tým dovedl k bronzu trenér Radim Cepek | Foto: Martin Flousek ceskyflorbal.cz, xflorbal.cz

Rozhodující okamžik přišel 7 vteřin před koncem druhé části, kdy jste využili, vůbec poprvé na šampionátu, přesilovou hru. To asi týmu patřičně zvedlo sebevědomí?

Určitě. Ani jsem nevěděl, že bylo tak krátce před pauzou, takový „šatňák“ strašně pomohl. V přesilovce se nám nedařilo v průběhu celého turnaje, ale tlačili jsme se do brány, věřili jsme, že to zlomíme, a dnes nám tam gól konečně padl.

Čeští florbalisté otočili utkání se Švýcarskem a vezou z MS bronz

Číst článek

Kdy jste začal věřit, že by to mohlo cinknout? Konec zápasu byl hodně dramatický, Švýcaři sáhli k power play a bylo tam velké nebezpečí.

Člověk se snaží takhle neuvažovat, čas samozřejmě letí strašně pomalu. Když z poslední standardky zahráli špatný míček nahoru, říkal jsem si, že to zvládneme. Pak tam ale měli absolutní šanci na středu, kdy nás podržel gólman. Po tom, co tohle, tři sekundy před koncem chytil, jsem věřil, že už se nic nestane.

Co bronzová medaile znamená pro vás osobně, ve vaší kariéře?

Je to obrovský milník. MS je nejvíc, co v našem sportu člověk může hrát. Být třetí na světě je po dvouleté práci odměna za to, co člověk dělá.

Švýcaři skončili bez medaile, po zápase poděkovali svým fanouškům | Foto: Martin Flousek ceskyflorbal.cz, xflorbal.cz

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme