Princ Harry s manželkou plánují odejít z veřejného života. ‚Komplikovaný problém,‘ vzkázala královna

Britský princ Harry, vnuk královny Alžběty II., se svou manželskou Meghan rozhodli, že se vzdálí z veřejného života a stanou se finančně nezávislými. Na informaci upozornila agentura Reuters s odkazem na středeční příspěvek vévodkyně a vévody ze Sussexu na instagramu. Oba v prohlášení zdůraznili, že i nadále budou podporovat královnu. Zároveň uvedli, že se chtějí v budoucnu věnovat novému charitativnímu projektu.

Aktualizováno Londýn (Aktualizováno: 21:49 8. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markleová (archivní foto)

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markleová (archivní foto) | Foto: Victoria Jones | Zdroj: Reuters

Harry s Meghan napsali v prohlášení, že chtějí v letošním roce ustoupit z rolí „starších“ členů královské rodiny.

„Nyní plánujeme rozdělit náš čas mezi Velkou Británii a Severní Ameriku a i nadále plnit povinnosti, které máme ke královně, Commonwealthu a organizacím, nad kterými jsme převzali patronát,“ dodal manželský pár. Jejich syn Archie si tak bude moct zvyknout na život v královské rodině i mimo ni.

Buckinghamský palác vzkázal, že jednání s vévodkyní a vévodou jsou v rané fázi. „Rozumíme, že chtějí zaujmout jiný postoj, ale je to komplikovaný problém, se kterým musíme pracovat,“ dodal.

Dlouhé úvahy

K rozhodnutí podle něj dospěli po mnoha měsících úvah a interních diskusí. K rozhodnutí jim podle prohlášení pomohla i podpora veřejnosti. Podrobnosti „vzrušujícího dalšího kroku“ slíbili Harry a Meghan zveřejnit v pravý čas

Dvojice se vzala v květnu 2018 a o rok později se dočkali prvního potomka, syna Archieho Harrisona Mountbatten-Windsora. O jejich odchodu z veřejného života se podle Reuters spekulovalo už dříve.

Pětatřicetiletý Harry je v současné době v pořadí šestým kandidátem na královský trůn. Britská bulvární média v loňském roce spekulovala o napjatých vztazích Harryho a jeho bratra Williama, synů prince Charlese a zesnulé princezny Diany. V říjnu Harry přiznal, že jsou s bratrem v tomto okamžiku určitě na rozdílných cestách.

dok, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme