Babiš nevyloučil jednání ANO o koalici na pražském magistrátu s TOP 09

Předseda ANO Andrej Babiš nevyloučil možné jednání o pražské koalici s TOP 09. Oficiálně je přitom vedení jeho hnutí proti. Podle šéfa klubu TOP 09 Václava Novotného jeho strana nemá problém jednat s ANO. Hnutí ale podle něj často mění své názory.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš

Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek

Sestavování nové pražské koalice ovlivní sobotní krajský sněm hnutí ANO. Na něm si zástupci hnutí mají zvolit nového předsedu a prokázat svoji jednotnost. Do té doby jsou podle jednotlivých stran jednání o spolupráci s ANO prakticky zbytečná.

Takový názor má Trojkoalice, ODS, komunisté i TOP 09. Předseda zastupitelů TOP 09 Václav Novotný ale řekl, že by s hnutím rád jednal:

„Minulý týden říkali, že jsou s námi připraveni jednat. Tento týden říkají, že ne. Co budou říkat příští týden, to se uvidí. My jsme připraveni s nimi jednat, to ale nutně neznamená, že se s nimi dojednáme. Oni nás mají zakázané, ne my je.“

Vicepremiér dnes také řekl, že koaliční smlouvu v Praze vypověděla sociální demokracie, což ho prý překvapilo. Uvedl také, že ANO se nyní očišťuje od lidí, kteří neplní své sliby.

Pražská koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice se definitivně rozpadla v úterý. Důvodem je podle zástupců sociální demokracie ztráta důvěry k Trojkoalici. Ta se brání a vinu svaluje naopak na ČSSD.

ČRo, Ondřej Látal, Zdeněk Vesecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme