Bolt byl z loučení na Zlaté tretře nadšený, fanouškům se řádně odvděčil podpisy a focením

Nejrychlejší muž planety Usain Bolt se s Českou republikou rozloučil vítězstvím. Sprinter, který se v posledních deseti letech výrazně zapsal do historie světové atletiky, vyhrál na ostravské Zlaté tretře běh na 100 metrů na něj průměrným časem 10,06. Ten mu ale radost nezkazil, protože se Jamajčan přijel hlavně naposledy proběhnout před svým oblíbeným publikem.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamajský sprinter Usain Bolt se rozloučil na Zlaté tretře vítězstvím.

Jamajský sprinter Usain Bolt se rozloučil na Zlaté tretře vítězstvím. | Zdroj: Reuters

 „Atmosféra byla skvělá, sice jsem očekával, že to bude velké, ale bylo to ještě větší, než jsem si myslel. Snažil jsem se podat hlavně pořádný výkon, a když jsem před startem slyšel svoje jméno, ohlas tribun byl opravdu vřelý a já si toho moc cením," povídal usměvavý a uvolněný Usain Bolt, když zhruba po sedmdesáti minutách dorazil mezi novináře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Loučení Usaina Bolta na Zlaté tretře

Výrazně delší čekání na atletickou hvězdu mělo prozaický důvod - Jamajčan se při svém vítězném kolečku dlouho a trpělivě fotil s fanoušky kolem oválu a zkrátka se loučil jako král světového sprintu. Kolik podpisů za tu dobu rozdal, ale netušil.

„Ne, to fakt nevím,“ pobaveně odpověděl Bolt a velký zážitek si odnesli z vítkovického stadionu nejen fanoušci, ale také sprinteři, kteří měli tu čest, zazávodit si s mužem tvořícím dějiny světového sportu, během jeho rozlučky s Českou republikou.

„Bylo to neskutečné. Já jsem se na to hrozně těšil, i když tady startoval jako čerstvý olympijský vítěz v roce 2009 na stovku, tak jsem tady běžel a hrozně jsem si přál startovat s ním na té rozlučce,“ těšilo českého rekordmana v běhu na 100 metrů Jana Velebu, podle kterého se další Bolt jen tak neobjeví.

„Asi někdy jo, ale nevím, jestli se toho dožiju,“ usmívá se třicetiletý Jan Veleba. Usain Bolt ale svou pozávodní pohodou tak trochu kryl zdánlivě lehký zdravotní problém, když se po doběhu své poslední vítězné ostravské stovky držel za zadní stehenní sval.

„Teď potřebuju jít k doktorovi, aby zkontroloval, jestli je všechno bez problémů, a pak musím pokračovat v tvrdém tréninku a až přijde čas na Monako, tak teprve uvidím, co je třeba udělat,“ mluví jamajský sprinter s lehkou nejistotou, o svém dalším plánovaném červencovém startu na Diamantové lize v Monaku.

Bolt má dlouhodobé problémy se zády a ty se přenášejí i na svalový aparát, a tak zamíří z Ostravy rovnou do Mnichova k vyhlášenému doktorovi Müllerovi-Wohlfahrtovi. Zároveň ale uklidňoval, že to bude hlavně preventivní návštěva i směrem k srpnovému světovému šampionátu v Londýně.

Jakub Marek, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme