Biatlonistka Holubcová se stala mistryní světa

Biatlonistka Kateřina Holubcová má na světovém šampionátu v ruském Chanty Mansijsku skvělou formu. Po bronzu ze sobotního sprintu vybojovala tentokrát zlato ve vytrvalostním závodu na patnáct kilometrů. Český biatlon se tak dočkal první zlaté medaile v individuálním závodu v historii mistrovství světa. Stříbro dnes vybojovala Ukrajinka Olena Zubrilovová, bronz patří Norce Gunn Margit Andreassenové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Holubcová se raduje z výhry

Kateřina Holubcová se raduje z výhry | Zdroj: ČTK

Souboj o zlato mezi Holubcovou a Zubrilovovou byl dramatický až do cíle. Naše reprezentantka předvedla bezchybnou střelbu, ukrajinská závodnice chybovala jednou. Navíc těsně před cílem upadla a na českou biatlonistku ztratila osm sekund. Ještě v pondělí se přitom trenér Vlastimil Jakeš rozhodoval, zda Holubcovou do závodu pošle. Ráno se totiž Holubcová probudila s velkými bolestmi v krku.

Další české závodnice se dnes neprosadily. Irena Česneková pětkrát minula terč a skončila na 37. místě. Lenka Faltusová chybovala na střelnici třikrát a dojela osmatřicátá. Zdenka Vejnarová závod vzdala po pěti střeleckých chybách v první polovině závodu.

Výsledky - ženy, vytrvalostní závod (15 km):

1. Holubcová (ČR) 48:28,4 (0 trestných minut)

2. Zubrilovová (Běl.) -8,0 (1)

3. Andreassenová (Nor.) -37,5 (0)

4. Denkingerová (Něm.) -58,1 (2)

5. Achatovová (Rus.) -1:01,5 (2)

6. Glagowová (Něm.) -1:03,5 (2)

7. Salonenová (Fin.) -1:18,3 (1)

8. Dafovská (Bul.) -1:34,6 (2)

9. Baverelová-Robertová - 1:35,5 (1)

10. Niogretová (obě Fr.) -1:42,5 (2)

................................

37. Česneková -5:53,6 (5)

38. Faltusová -6:08,2 (3)

Vejnarová nedokončila

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme