Dva trenéři, dva odlišné příběhy. Tápající Sparta v nedělním šlágru vyzve vedoucí Plzeň

Fotbalové kluby Sparty i Plzně vyhlásily před sezónou útok na ligový titul. A do nového ročníku oba vyměnily také trenéry. Do Viktorie se vrátil Pavel Vrba, který za devět kol s týmem zatím neprohrál. To Ital Andrea Stramaccioni doteď ve Spartě moc radosti nezažil. Před vzájemným zápasem na Letné má tak jeho mužstvo na první Plzeň velkou ztrátu.

Praha, Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalové Plzně Pavel Vrba

Trenér fotbalové Plzně Pavel Vrba | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Mám hodně hráčů, kteří vyhráli v minulé sezóně nad Viktorií. A to je taky důležité pro motivaci. Soupeř má teď velmi dobrou formu, ale my můžeme vyhrát," dodává si víru trenér Andrea Stramaccioni.

Jenže výrazný pokrok ve výkonnosti Sparty doteď nebyl prakticky vidět a práce italského kouče v pro něj novém prostředí zatím nenadchla. To Pavel Vrba se vrátil do míst, která dobře zná. A Plzeň na úvod sezóny šlape.

Sparta hodlá přibrzdit Plzeň. O sestavě mám jasno, ale chci hráče držet v napětí, říká Stramaccioni

Číst článek

„My bychom byli rádi, kdybychom pokračovali v tom, co jsme začali. Víme, že nás čeká soupeř, který bude určitě hodně nažhavený a který bude chtít dokázat, že svou kvalitu má. A já jsem přesvědčen, že ji skutečně má. Jen je otázkou času, kdy si to sedne," myslí si plzeňský trenér, který tak nějak stále počítá se Spartou v bojích o vítězství v lize.

„V dosavadní části soutěže nemá výsledky, které by si asi představovali, ale já stále beru Spartu jako soupeře, který má nejvyšší ambice a který se nevzdá boje o titul," dodal.

Jenže Sparta aktuálně ztrácí na lídra soutěže dvanáct bodů. A trenérský souboj mezi Pavlem Vrbou a Andreou Stramaccionim tak zatím jasně vyznívá pro plzeňského kouče, který mohl být za určitých okolností teď na soupeřově lavičce. Vrba s pražským týmem po návratu z ruského angažmá na jaře také jednal, rozhodl se ale pro Viktorii.

Krmenčík dostal za simulování 40 tisíc korun pokutu. Na zápas se Spartou chybět nebude

Číst článek

Sparta pak v létě angažovala Stramaccioniho, který má teď před sebou s týmem zápas možná o poslední naději, jak udržet momentálně ne úplně reálně vypadající naději na titul.

„Když trénujete tým, jako je Sparta, tak musíte usilovat, aby byl - stejně jako hráči - kompaktní, aby všichni dohromady šli za jedním cílem. Samozřejmě pohled na tabulku je teď negativní, v první části sezóny jsme dělali chyby. Abyste teď znovu vybudovali správnou vítěznou mentalitu, tak musíte myslet jenom na jeden zápas," nechce Andrea Stramaccioni mluvit o tom, co bude. Teď je pro něj hlavní jen jediná věc - uspět proti Plzni.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme