Klíč k úspěchu ve finále Evropské ligy? ‚Uhlídat dvojici Lukaku-Martínez,‘ říká Vaclík

Po sedmi letech může zase český fotbalista vyhrát evropský pohár. Navíc triumf v Poháru UEFA nebo později Evropské lize zatím slavilo jen osm českých hráčů. V pátek večer se k nim může připojit reprezentační brankář Tomáš Vaclík, který chytá za Sevillu. Španělský klub nastoupí ve finále Evropské ligy v Kolíně nad Rýnem proti Interu Milán.

Kolín nad Rýnem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík

Tomáš Vaclík | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Motivace a výzva je to veliká, protože získat evropskou trofej se nepodaří každý rok a každý nemá to štěstí,“ řekl v rozhovoru pro ČTK brankář Sevilly Tomáš Vaclík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klíč k úspěchu ve finále Evropské ligy? ‚Uhlídat dvojici Lukaku-Martínez,‘ říká Vaclík

Český reprezentant naposledy chytal na začátku července, kdy si poranil koleno. Teď už je sice v pořádku, ale s tím, že by se dostal na hřiště moc nepočítá.

„Myslím, že se stoprocentně nic měnit nebude, protože Yassine Bounou teď ten závěrečný turnaj chytá ve velké pohodě a vyhrává se, takže tam není důvod nic měnit. Počítám, že pokud se nic nestane na předzápasovém tréninku, tak začne Bounou,“ řekl Vaclík.

„Moje situace je taková, že budu maximálně nachystaný tam naskočit, kdyby se nedejbože něco stalo,“ dodal český gólman.

Ve finále Evropské ligy se proti sobě letos postaví dva nejúspěšnější týmy soutěže. Sevilla je s pěti prvenstvími rekordmanem, Inter Milán se můžou čtvrtým triumfem osamostatnit na druhé příčce. V evropských pohárech se ale oba týmy utkají vůbec poprvé.

„Jména mají v kádru obrovská, světoznámá. Jedna z nejdůležitějších věcí bude uhlídat dvojici Lukaku-Martínez, protože ti dva spolu hrají celý rok, vědí o sobě, jsou na sebe zvyklí a tým ví, jak s nimi hrát. Cesta k úspěhcu povede přes jejich uhlídání,“ upozorňuje Vaclík na útočnou dvojici Interu Milán.

Lautaro Martínez i Romelu Lukaku v semifinále proti Šachtaru Doněck vstřelili po dvou gólech. Lukaku dokonce v Evropské lize skóroval v rekordních deseti zápasech po sobě, do kterých nastoupil.

„Už se nám podařilo vyřadit AS Řím a Manchester United, takže jsme myslím ukázali, že náš tým má taky obrovskou sílu a že můžeme jít do finále s tím, že ho můžeme vyhrát,“ burcuje Vaclík.

Duel, který se kvůli pandemii koronaviru odehraje bez diváků, začne v Kolíně nad Rýnem ve 21.00. Na iROZHLAS.cz můžete jeho průběh sledovat online.

Tomáš Petr, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme