Schranz dal proti Dnipru dva góly, pak musel zaskočit v obraně. ‚Hraju tam, kde je potřeba,‘ říká

České fotbalové týmy zažily povedený evropský čtvrtek. Plzeň vstoupila do třetího předkola Konferenční ligy proti maltské Gziře vítězstvím 4:0, Slavia v prestižnější Evropské lize vyhrála nad ukrajinským Dniprem 3:0. Z výborného týmového výkonu pražského klubu se jeden fotbalista přece jen vyjímal.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Slavie Ivan Schranz se raduje z gólu proti ukrajinskému Dnipru ve 3. předkole Evropské ligy

Fotbalista Slavie Ivan Schranz se raduje z gólu proti ukrajinskému Dnipru ve 3. předkole Evropské ligy | Foto: Roman Vondrouš, ČTK | Zdroj: Profimedia

Hned dvakrát během prvního poločasu slávističtí fanoušci jásali po gólu Ivana Schranze a zakřičeli si jeho jméno. „Jsem hlavně rád za výsledek a samozřejmě i za to, že se mi povedlo skórovat. Zlepšil jsem si sebevědomí a udělal jsem body. Ale nejvíc mě těší výsledek.“ Ivan Schranz přitom není čistokrevným útočníkem, trenéři s ním často záplatují různá místa sestavy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivan Schranz o výhře Slavie rozhodnul dvěma góly

Ostatně po dvou gólech z pozice křídla se po vyloučení Igoha Ogbua musel v 58. minutě zasunout na post pravého obránce. „Vždy to je podle toho, jak to trenér a tým potřebuje. Všichni hrajeme tam, kde je potřeba,“ říká Schranz.

„Ivan je pro tým strašně důležitým hráčem. Zvládne všechny posty a víte, že úkoly, který na danou pozici do zápasu dostane, zvládne,“ chválí trenér Jindřich Trpišovský.

Přesto jsou místa, na kterých Ivan Schranz ještě nehrál. Bojí se nějakého? „Teď asi ne. Samozřejmě nechci, aby došlo k tomu, že bych musel jít chytat nebo na stopera, což je podle mě velmi těžký post hlavně kvůli zodpovědnosti, že jste poslední. Věřím, že až tak daleko to nedojde, ale když to bude potřeba, tak tam hrát budu,“ slibuje jeden z hrdinů utkání třetího předkola Evropské ligy, ve kterém fotbalisté Slavie zvítězili nad ukrajinským Dniprem 3:0.

Odveta se hraje za týden ve slovenských Košicích.

Jan Suchan, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme