Baník rozdrtil Brno a má blízko k záchraně, úspěšný vstup do nadstavby za sebou mají i Teplice

Fotbalisté Baníku Ostrava udělali důležitý krok směrem k záchraně v první lize. V prvním kole nadstavbové části Fortuna ligy porazili v sobotu ve skupině o udržení doma Brno 4:0. Poslední Zlín jen remizoval s Jabloncem 1:1. Teplice doma porazily Pardubice 1:0.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Baníku Ostrava.

Hráči Baníku Ostrava. | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: Profimedia / ČTK

Baník šel do nadstavby v nejlepší pozici, když měl na barážové příčky náskok čtyř bodů. A že bude chtít Baník co nejdřív úplnou jistotu záchrany, bylo jasné od prvních minut.

‚Neexistuje omluva.‘ Sparta se ohradila proti článku o drogách, podá trestní oznámení

Číst článek

Domácí byli od začátku jasně lepším týmem a poprvé skórovali už v 11. minutě, když si na Juroškův centr naskočil dobíhající Cadu a hlavou překonal brankáře Martina Berkovce. Další trefu mohl přidat hned vzápětí Jiří Klíma, střílel ale těsně vedle.

Druhý gól tak přidali domácí „až“ ve 32. minutě a postaral se o to Mohamed Tijani, který podobně jako Cadu poslal do sítě míč po centru Jana Jurošky.

A jen o pěti minut to bylo už 3:0, když na levé straně utekl chybujícímu Jiřímu Texlovi rychlík Srdjan Plavšić a střelou mezi nohy překonal Berkovce potřetí. Hosté byli úplně bezradní.

Jasná převaha domácích pokračovala i po přestávce a v 62. minutě se vítkovický stadion dočkal čtvrté branky, kterou vstřelil krásnou dalekonosnou ranou výborně hrající Juroška.

Ostrava tak doma porazila neškodné Brno 4:0 a udělal významný krok k záchraně a má sedm bodů náskok na čtrnácté místo, které okupuje právě Zbrojovka. 

Teplice - Pardubice 1:0

Důležitý záchranářský souboj rozhodl ve prospěch domácích Teplice už po čtvrt hodině hry Daniel Trubač, který se trefil tvrdě zpoza vápna po autovém vhazování.

Hosté byli nejblíž vyrovnání po změně stran, když Dominik Janošek trefil tyč, od které se míč odrazil a podél brankové čáry doskákal až do rukavic teplického gólmana.

Teplice tak získaly důležité tři body a mají na barážové příčky čtyřbodový náskok. Pardubice jsou předposlední s jednobodovým náskokem na poslední Zlín.

Zlín - Jablonec 1:1

Hosté šli na Moravě do vedení zásluhou Pavla Šulce, který se prosadil v 53. minitě díky krásnému obstřelu zpoza vápna. Hosté pak srovnali díky Nedeljko Kovinićovi. Víc už ale nezvládli, a tak zůstávají poslední.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 4:0 (3:0)
Branky: 10. Cadu, 32. Muhamed Tijani, 37. Plavšič, 62. Juroška. Rozhodčí: Orel - Slavíček, Arnošt - Nehasil (video). ŽK: Granečný, Mohamed Tijani (oba Brno). Diváci: 6117.

Trinity Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 60. Kovinič - 52. Šulc. Rozhodčí: Zelinka - Pečenka, Kotalík - Radina (video). ŽK: Didiba, Procházka, Vrba (trenér) - Král, Polidar. Diváci: 3371.

FK Teplice - FK Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 15. Trubač. Rozhodčí: D. Černý - Nádvorník, Leška - Hocek (video). ŽK: Sy, Hora, Mičevič, Mucha, Jásir - Vlček. Diváci: 3263.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme