‚Říkal, že jsem byl moc v záklonu.‘ Schick litoval zahozené penalty, mluvil o ní i s Ronaldem

Fotbalová reprezentace v tabulce elitní skupiny Ligy národů klesla na poslední místo. V Edenu prohrála s Portugalci vysoko 0:4 a o dva body ji přeskočili Švýcaři, kteří překvapivě zvítězili 2:1 ve Španělsku. Z českého pohledu se souboj s favoritem lámal v závěru prvního poločasu, kdy útočník Schick za stavu 2:0 pro soupeře neproměnil pokutový kop

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick.

Patrik Schick. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Terénem to nebylo, špatně jsem to kopl. Byl jsem rozhodnutý, že to kopnu doprostřed. Dal jsem do toho zbytečně moc síly a letělo to nad,“ popisoval po utkání s Portugalskem zklamaný Patrik Schick.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Říkal, že jsem byl moc v záklonu.‘ Schick litoval zahozené penalty, mluvil o ní i s Ronaldem

„Kdybychom šli do kabiny za stavu 1:2, mohlo to možná vypadat jinak, ale druhá půle nebyla vůbec dobrá,“ dodal český útočník, který tak v sobotu svůj osmnáctý reprezentační gól nepřidal.

Penaltu pro český tým nařídil rozhodčí na konci nastavení první půle po konzultaci s asistentem u videa. Ten odhalil, že největší hvězda soupeře Cristiano Ronaldo zahrál v pokutovém území rukou. Pětinásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa před začátkem druhého poločasu se Schickem krátce mluvil.

„Přišel za mnou a krátce jsme se bavili o té penaltě. Říkal, že sám viděl, že jsem byl moc v záklonu,“ řekl Schick.

Fotbalisté dostali v Lize národů tvrdou lekci, s Portugalskem prohráli 0:4. Schick neproměnil penaltu

Číst článek

Čeští fotbalisté podlehli Portugalsku počtvrté v řadě a přišli o dlouho trvající domácí neporazitelnost. Ta se zastavila na 11 zápasech, na stadionu v Edenu pak národní tým prohrál po víc než třech a půl letech.

„Nehráli jsme dobře, byly tam špatné výkony, nedisciplinované. Dělali jsme lehkovážné chyby. Budeme si to muset vysvětlit, aby se to neopakovalo. Protože s tím, co jsme odehráli, jsme nemohli pomýšlet na výsledek,“ nešetřil kritikou reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Skupinu Ligy národů čeští fotbalisté zakončí v úterý ve Švýcarsku a udržení mezi elitou jim zajistí pouze vítězství.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme