‚Vypadalo to, že mi teče z nosu polívka.‘ Hrdina českého týmu Schick si na penaltu věřil a neváhal

Fotbalová reprezentace na mistrovství Evropy remizovala s Chorvatskem 1:1. Národní tým tak má na turnaji po dvou zápasech čtyři body a přiblížil se postupu ze skupiny. Jediný gól Čechů, a svůj třetí na šampionátu, dal v závěru poločasu Patrik Schick z penalty, kterou rozhodčí nařídil po zhlédnutí videa za faul Dejana Lovrena. Chorvatský stoper trefil Schicka loktem do nosu a způsobil mu krvavé zranění.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick

Patrik Schick | Zdroj: Reuters

Běžela 34. minuta utkání a po rohovém kopu si Schick ve vápně naskakoval na míč, ale ve vzduchu jeho snahu utnul nepříjemným úderem Lovren a český střelec začal následně krvácet z nosu.

Fotbalisté remizovali na Euru s Chorvatskem 1:1 a přiblížili se postupu do osmifinále

Číst článek

Španělský rozhodčí Cerro Grande po domluvě s videorozhodčím nařídil pokutový kop, který bez větších problémů proměnil už tou dobou ošetřený útočník Leverkusenu.

„Ještě tam pořád musím mít nějaké tampony, protože ta krev furt teče. V první moment to vypadalo, že mi teče z nosu polívka, protože takhle mi snad krev z nosu nikdy netekla,“ popsal své zranění po zápase Radiožurnálu Schick.

„Nebyl jsem ale mimo a nebo knockoutovanej. Pak jsem mluvil s rozhodčím, ten se mě ptal, jak se cítím a chvíli jsme diskutovali, jestli mě nepošle ven, ale stačilo vyčistit krev, vyměnit tričko a šel jsem na penaltu.“ Dodal český útočník, který zatím na turnaji vstřelil všechny tři branky národního týmu.

Patrik Schick v péči lékařů národního týmu | Zdroj: Reuters

Český tým má v součtu s úvodní výhrou 2:0 nad Skotskem na kontě čtyři body a vede tabulku skupiny D o skóre před Anglií.

Chorvaté v pátek získali první bod a jsou třetí. K postupu by mohly národnímu výběru stačit i stávající čtyři body, neboť vedle prvních dvou celků z každé skupiny postoupí do osmifinále i nejlepší čtveřice z třetích míst.

mim, mich Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme