Haškův Detroit v San Jose neuspěl

Hokejisté San Jose porazili ve třetím utkání semifinále Západní konference NHL Detroit 2:1. Stejným poměrem vedou také v sérii. Hostům nepomohl ani výborný výkon Dominika Haška, který pochytal 25 střel Sharks. Domácího prostředí využili také hokejisté Ottawy, kteří v semifinále Východní konference porazili New Jersey 2:0 a ujali se vedení 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

První polovinu utkání měli zcela ve své režii hostující hráči a od výraznějšího rozdílu Žraloky uchránil brankář Jevgenij Nabokov. V průběhu druhé třetiny začalo publikem na domácí hokejisty dokonce bučet. Kouč San Jose Ron Wilson na vývoj reagoval tím, že začal míchat složení všech čtyř útočných formací a dávat hodně prostoru forvardu Joeovi Thorntonovi. Tato taktika se mu vyplatila. Ještě v druhé části Thornton zavezl puk do útočné třetiny, poslal ho Mattu Carleovi, a jeho střelu dorazil za Haška Clowe. Obrat dokonal svým druhým gólem v letošní vyřazovací části kanonýr Sharks Jonathan Cheechoo.

Do historických tabulek NHL se v pondělí zapsal obránce Detroitu Chris Chelios. Pětačtyřicetiletá legenda odehrála své 237. utkání v play off, což je druhý nejvyšší počet dosažený v dějinách NHL. K vyrovnání rekordu legendárního gólmana Patricka Roy zbývá Cheliosovi odehrát deset zápasů.

Z vítězství se radovali také hokejisté Ottawy, kteří v duelu semifinále Východní konference porazili New Jersey 2:0. O svém úspěchu Senátoři rozhodli v poslední třetině, kdy se trefil nejprve obránce Tom Preissing, v závěru pak uzavřel skóre střelou do prázdné branky Jason Spezza.

Po utkání se bouřlivě diskutovalo o regulérnosti Preissingovy rozhodující trefy. Hosté byli přesvědčení, že gól neměl být uznán kvůli střetu domácího útočníka Mika Fishera s brankářem Martinem Brodeurem, a že rozhodčí měl Fishera vyloučit za nedovolené bránění. "Marty spadl ještě před gólem. Bylo to jasné nedovolené bránění," řekl kouč Devils Lou Lamoriello novinářům.

Semifinále Východní konference:

Ottawa - New Jersey 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky: 45. Preissing, 60. Spezza. Střely na branku: 34:25. Diváci: 19.636. Stav série: 2:1

Semifinále Západní konference:

San Jose - Detroit 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky: 33. Clowe, 54. Cheechoo - 12. Lidström. Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, z 27 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 92,6 procenta. Střely na branku: 27:30. Diváci: 17.496. Stav série: 2:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme