Odchod veterána Bouwmeestera. Hokejista před rokem při zápase zkolaboval, teď ukončil kariéru

Kanadský obránce Jay Bouwmeester se po loňské srdeční příhodě už k hokeji nevrátí. Sedmatřicetiletý člen Triple Gold Clubu v tichosti ukončil kariéru. Informoval o tom server The Athletic.

St. Louis (USA) (Aktualizováno: 22:55 11. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový obránce Jay Bouwmeester ze St. Louis  v zápase proti Anaheimu. Později v tomto utkání zkolaboval a byl převezen do nemocnice.

Hokejový obránce Jay Bouwmeester ze St. Louis v zápase proti Anaheimu. Později v tomto utkání zkolaboval a byl převezen do nemocnice. | Foto: Gary A. Vasquez | Zdroj: Reuters

Bouwmeester zkolaboval vloni 11. února ve 13. minutě utkání jeho St. Louis na ledě Anaheimu a lékaři museli použít defibrilátor, aby obnovili činnost jeho srdce. Následně byl převezen do nemocnice, kde mu později lékaři voperovali do hrudníku kardioverter-defibrilátor, který hlídá jeho srdeční rytmus.

Hokejista Bouwmeester má za sebou operaci, srdeční rytmus mu bude hlídat přístroj

Číst článek

„Od té doby uplynulo spousta času, ale mě to připadá, jako kdyby to bylo včera. Abych řekl pravdu, už tehdy jsem věděl, že jsem v podstatě skončil. A ano, je to tak,“ řekl Bouwmeester.

Olympijský vítěz (2014) a dvojnásobný mistr světa (2003 a 2004) působil v NHL sedmnáct sezon. Po zisku Stanley Cupu v roce 2019 jako 29. hráč a zatím poslední vstoupil do prestižního Triple Gold Clubu. Svého času byl železným mužem soutěže, když mezi lety 2005-2012 nevynechal ani jeden zápas základní části.

V dresech Floridy, Calgary a St. Louis odehrál 1240 zápasů základní části, v nichž si připsal 88 gólů a 336 asistencí. Dalších 75 startů a 13 finálních přihrávek zaznamenal v play off.

Bouwmeester zkolaboval uprostřed utkání NHL:

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme