Palát připravil jeden gól proti Edmontonu, ale New Jersey padlo 1:4. Gudas zaznamenal osmý bod v sezoně

Český hokejový útočník Ondřej Palát asistoval u jediné branky New Jersey při prohře 1:4 na ledě Edmontonu. Jeden gól Anaheimu v nedělním programu připravil obránce Radko Gudas. Osmý bod českého tvrďáka v sezoně Ducks k výhře nepomohl. Kačeři padli v domácím duelu s Winnipegem 2:4. K vítězství nevedly ani nahrávky Tomáše Hertla a Filipa Zadiny. Jejich San Jose podlehlo Vegas s Jiřím Paterou v brance 4:5 po samostatných nájezdech.

New York (Aktualizováno: 8:04 11. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát (18) v souboji se Zachem Hymanem z Edmontonu

Ondřej Palát (18) v souboji se Zachem Hymanem z Edmontonu | Foto: ČTK/AP

V Edmontonu na sebe narazily dva celky s výbornou formou. Devils do zápasu vstupovali s třemi výhrami v zádech, Oilers zvítězili dokonce šestkrát za sebou.

A právě domácí hokejisté od začátku mířili za dalším dvoubodovým ziskem. Úvodní branku Connora Browna po trenérské výzvě ještě odvolal videorozhodčí, zásah Dereka Ryana z konce první třetiny již zpochybněn nebyl a Oilers šli do kabin s těsným náskokem.

Ve druhé třetině zvýšil na 2:0 Evan Bouchard a v úvodu třetího dějství přidal třetí zásah Connor McDavid. Třicet sekund po McDavidově zásahu hokejisté New Jersey dokázali snížit. Po akci do které se zapojil i Palát dal kontaktní branku Jesper Bratt.

Devils více než čtyři minuty před koncem zkusili štěstí se šesti hráči v poli, jejich risk ale nevyšel. Odkrytou branku trefil Evander Kane, jenž uzavřel skóre na konečných 4:1.

Gudasova asistence

Na první gól v zápase mezi Anaheimem a Winnipegem se čekalo do 37. minuty, kdy skóre v přesilové hře otevřel útočník Ducks Alexander Killorn.

Po 75 vteřinách třetí části domácí zvýšili na 2:0. Puk se po rychlé akci Radka Gudase a Jakoba Silfverberga dostal k Adamu Henriquemu a ten podruhé prostřelil gólmana Connora Hellebuycka.

Po druhém inkasovaném gólu převzali otěže zápasu hráči Jets. Na 1:2 snížil Nino Niederreiter, vyrovnávací branku ve 46. minutě obstaral Morgan Barron a obrat v čase 58:18 zakončil Gabriel Vilardi. Konečnou podobu výsledku dal trefou do prázdné branky Mark Scheifele.

Výsledky NHL:

Columbus - Florida 2:5, Edmonton - New Jersey 4:1, Montreal - Nashville 1:2, Chicago - Washington 2:4, Anaheim - Winnipeg 2:4, Seattle - Minnesota 0:3, NY Rangers - Los Angeles 4:1, Vegas - San Jose 5:4 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme