Palát gólem a asistencí pomohl k výhře nad Carolinou, brankář Vaněček si připsal 26 zákroků

Ondřej Palát přispěl ve 2. kole play-off NHL gólem a asistencí k výhře hokejistů New Jersey 8:4 nad Carolinou. Devils snížili stav série na 1:2 a k prvnímu bodu pomohl Vítek Vaněček 26 zákroky a asistencí. Florida i díky přihrávce Radko Gudase zdolala Toronto 3:2 v prodloužení, vede 3:0 na zápasy a dělí ji jedna výhra od postupu od finále Východní konference.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát střílí gól

Ondřej Palát střílí gól | Zdroj: Reuters

New Jersey přežilo v úvodu utkání za bezgólového stavu šanci Martina Nečase, který trefil břevno, a poté spustilo kanonádu. Devils zvýšili ve 21. minutě už na 4:0 z protiútoku, který založil Palát nahozením puku do pásma a z dohrávané akce se prosadil důrazný Nico Hischier.

Edmonton vyrovnal sérii s Las Vegas. Jasnou výhru 5:1 řídili čtyřmi góly Draisaitl s McDavidem

Číst článek

Český útočník se podruhé zapsal do statistik v přesilové hře, když střelou bez přípravy z pravého kruhu uzavřel v 51. minutě skóre.

Vaněček v úvodních dvou zápasech střídal v průběhu hry Akiru Schmida, tentokrát dostal poprvé v sérii důvěru chytat od začátku. Za inkasované góly nemohl.

Carolina jej překonala dokone třikrát při vlastním oslabení: ve dvou případech z úniku a jednou z trestného střílení. Český gólman si připsal i asistenci, když za brankou ztlumil nahozený puk pro Johna Marina a po jeho přihrávce upravil z brejku Miles Wood na 6:2.

Hlavním hrdinou New Jersey se ale stal Jack Hughes, který vstřelil dvě branky a další dvě připravil.

Gudasova asistence

Toronto vedlo 1:0 a 2:1. Skóre otevřel z přečíslení dva na jednoho Sam Lafferty, jemuž předložil puk do gólové pozice Kämpf. Druhý gól kanadského klubu vstřelil Erik Gustafsson.

Florida vyrovnala trefami Anthonyho Duclaira a Cartera Verhaegheho, od jehož výstroje se odrazila do branky střela Gudase od modré čáry. Zápas rozhodl Sam Reinhart v čase 63:02.

Seattle rozhodl ve druhé třetině, ve které gólovou smrští zlomil bezbrankový stav a ovládl ji v poměru 5:1. Krakeni, kteří hrají play-off poprvé v klubové historii, se mohli opět opřít o týmový výkon a o všechny trefy se postaralo sedm různých střelců. Na straně poražených byl Radek Faksa jedním ze čtyř hráčů, který neskončil v záporných číslech ve statistice +/-.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 3. zápasy:

New Jersey - Carolina 8:4 (stav série: 1:2), Florida - Toronto 3:2 v prodl. (stav série: 3:0)

Západní konference - 3. zápas:

Seattle - Dallas 7:2 (stav série: 2:1)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme