Hokejisté Hradce Králové si s Vítkovicemi poradili i potřetí a jsou krok od postupu do finále

Hokejisté Hradce Králové porazili ve třetím utkání semifinálové série play-off extraligy Vítkovice 4:2 a za stavu 3:0 na zápasy je dělí jediná výhra od postupu do boje o zlato. V čase 55:53 rozhodl Patrik Miškář, jenž dal vítěznou trefu již v prodloužení druhého utkání. Čtvrtý zápas série se hraje v Hradci Králové v neděli od 16 hodin.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oliver Okuliar a Jakub Stehlík v souboji o puk

Oliver Okuliar a Jakub Stehlík v souboji o puk | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Ostravané v touze snížit manko v sérii začali aktivně a měli pár velmi dobrých šancí, jenže Mueller, Krieger a ani Dej na domácího gólmana Machovského nevyzráli. Pak ale fauloval Raskob a po krásné nahrávce Kevina Klímy využil přesilovku Okuliar - 1:0.

Odchod Pavlíka z funkce je pro zklidnění situace v sérii to nejlepší, říká šéf extraligy Loukota

Číst článek

Hosté pak sami početní výhodu nevyužili, naopak měli štěstí, že je v oslabení nenachytal Štohanzl. V 17. minutě se provinil Grman a McCormack v přesilovce zvýšil. Stejně odpověděli i hokejisté Vítkovic, když 11 sekund před sirénou snížil Kalus - 2:1.

Nástup do druhé třetiny se o chvilku pozdržel kvůli potížím s ledem, ale brzy se pokračovalo. Oba týmy měly k dispozici po jedné přesilovce, brankáři ale moc práce neměli. Až ve 39. minutě se do obrovské šance dostal Okuliar, poté co mu hosté dopřáli hodně času a prostoru poblíž svého brankoviště, úmysl o zakončení na bližší tyčku ale Stezka skvěle přečetl a vytěsnil kotouč lapačkou.

V podobném duchu dlouho probíhala i třetí část. Kevin Klíma mohl přesto ve 46. minutě zvýšit, poté co se dostal k odraženému puku, Stezka byl ale proti.

Krátce po polovině třetiny museli domácí vstřebat v rychlém sledu dva direkty. Stehlík nejprve sestřelil bombou od modré čáry Filipa Pavlíka, který inkasoval ránu na ucho a jen těžce se zvedal z ledu. Brzy po opětovném zahájení hry pak vyrovnal povedenou tečí Gewieseho nahození Krieger, který přesměroval kotouč mimo dosah Machovského - 2:2.

Na konci 56. minuty ale Vítkovičtí propadli při napadání v útočném pásmu. Eberle si zpracoval vzduchem vyhozený puk, našel rozjetého Miškáře a ten umístěnou střelou přes obránce Kocha prostřelil Stezku na zadní tyčku - 3:2. Odpovědět mohl záhy Mueller, Machovský byl proti. Hosté ve snaze o vyrovnání sáhli v závěru k dlouhé hře bez gólmana, měli i několik slibných příležitostí, ale pak dal Mountfieldu jistotu Radovan Pavlík - 4:2.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Okuliar (Kevin Klíma, Smoleňák), 18. McCormack (Lalancette, Werek), 56. Miškář (Eberle, McCormack), 60. R. Pavlík (Jank, Okuliar) - 20. Kalus (Lakatoš, Mikuš), 51. Krieger (Gewiese, J. Stehlík). Rozhodčí: Hradil, Stano (SR) - Lederer, J. Ondráček II. Vyloučení: 4:3 Využití: 2:1. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme