Útočník Kämpf pomohl Torontu k výhře 6:4 nad Floridou. Prosadil se po osmi zápasech bez gólu

Útočník David Kämpf sedmým gólem v sezoně pomohl Torontu k výhře 6:4 nad Floridou. Vítězství slaví také Pittsburgh, jenž vyhrál na ledě NY Rangers 5:2. Sidney Crosby zakončil zápas s bilancí 2+1 a i v 19. sezoně v NHL nasbíral alespoň 82 bodů. Kämpf ve 29. minutě využil důrazu před brankou Floridy a nadvakrát překonal gólmana Sergeje Bobrovského.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník se prosadil po osmi zápasech bez gólu a poslal Maple Leafs do vedení 4:1. Na jeho branku navázali ještě Matthew Knies a Auston Matthews, kteří uzavřeli konečnou výhru Toronta 6:4.

Brankář Dostál neodvrátil v NHL prohru Anaheimu. Hronek si připsal asistenci

Číst článek

Matthews přispěl ke třetí výhře Maple Leafs dvěma góly a jednou asistencí a poté, co překonal hranici šedesáti branek, nyní atakuje i stobodovou metu. Osm zápasů před koncem základní části se zastavil na 98 bodech.

Toronto i přes výhru zůstává na pátém místě Východní konference, čtvrté Floridě se ale přiblížilo na rozdíl pouhých čtyř bodů. Maple Leafs navíc mají zápas k dobru. Crosby dvěma góly a nahrávkou řídil vítězství Pittsburghu na ledě NY Rangers a opět překonal hranici 82. bodů v sezoně.

Už teď je tak jisté, že jednička draftu z roku 2005 bude mít i v 19. ročníku v lize průměr přesahující bod na zápas. Kapitán Penguins tak vyrovnal rekord Wayna Gretzkého, jenž se přes bod na zápas dostal rovněž v 19 sezonách. 

Výsledky NHL:

Toronto - Florida 6:4, Tampa Bay - Detroit 2:4, NY Rangers - Pittsburgh 2:5, Columbus - Colorado 4:1, St. Louis - Edmonton 3:2 v prodl., Winnipeg - Los Angeles 4:3, Philadelphia - NY Islanders 3:4 v prodl., San Jose - Seattle 2:4

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme