Jaroslav Plašil: Úspěšná léta českých tenistů teď střídá mnohem temnější období

Po finálové a semifinálové účasti v Davisově poháru budou hrát čeští tenisté tentokrát pouze o záchranu. V Ostravě totiž nestačili na nováčka elitní série z Kazachstánu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým: Berdych, kapitán Navrátil, Hájek, Veselý, Dlouhý

Český daviscupový tým: Berdych, kapitán Navrátil, Hájek, Veselý, Dlouhý | Zdroj: ČTK

Pravda, Kazachstán si možná mnozí spojí spíše s raketovými základnami než s tenisovými raketami, takže zpráva o vyřazení Berdycha a spol. nováčky elitní skupiny může znít na první pohled senzačně, a lehce zavánět ostudou.

Ale spíše než o nečekaný kolaps, jde o reálný stav českého mužského tenisu s minimem hráčů první stovky světového žebříčku dostatečně zkušených s bojem o salátovou mísu. A zatímco třeba Petr Pála mohl před pár týdny sestavit pro utkání elitní skupiny Fed Cupu na Slovensku klidně i dva podobně silné ženské týmy, nehrající daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil měl vzhledem k nemoci Radka Štěpánka velmi omezený výběr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komentář Jaroslava Plašila k Davis Cupu

Vlastně mohl jen dopsat pár jmen k Tomáši Berdychovi, a doufat, že právě nejlepší český tenista zařídí tři postupové body, a tudíž, že víc už nebude potřeba. Bohužel bylo, a výsledkem je, že budou v posledních letech velice úspěšní Češi hrát pouze baráž
o záchranu.

A že zřejmě přišli o jednu z posledních nebo možná úplně poslední šanci celý Davisův pohár vyhrát. Tedy pokud jde o společnou a zároveň výjimečnou éru Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, která přinesla českému tenisu mimo jiné účast ve finále Davis Cupu, ale která nemůže trvat věčně.

Ale možná bychom zmíněné omezení mohli vztáhnout i na další i delší období. Že nemusí být už zdaleka tak slavné, totiž ukázalo právě utkání s Kazachstánem.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme