Kapitán Voráček: Doufali jsme v kontaktní gól. Nedali jsme nic, naopak jsme dostali a bylo po zápase

Čeští hokejisté skončili na mistrovství světa ve čtvrtfinále. Rusku nedokázal dát český tým ani gól, prohrál 0:3 a s turnajem se loučí. Nejen o utkání s Ruskem, ale i o celém turnaji mluvil kapitán národního týmu Jakub Voráček.

Rozhovor Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Jakuba Voráčka (uprostřed) spolu s Davidem Pastrňákem (vlevo) a Tomášem Kundrátkem

Radost Jakuba Voráčka (uprostřed) spolu s Davidem Pastrňákem (vlevo) a Tomášem Kundrátkem | Zdroj: Reuters

Jakube, jak hodnotíte vystoupení české reprezentace ve čtvrtfinále?
Nedali jsme gól. Měli jsme dát první gól, měli jsme strašně moc šancí. Když to bylo 2:0, tak jsme pořád jezdili, snažili jsme se tlačit do šancí, pár jich tam bylo, nedali jsme gól. Když jdete do třetí třetiny se ztrátou dvou branek, tak se to těžko dohání. My jsme doufali, že dáme aspoň kontaktní gól a pak se to trošku otevře. Nedali jsme nic, naopak jsme dostali třetí a pak bylo po zápase.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Jakubem Voráčkem

Rusové vás začali přehrávat za stavu 1:0. Do té doby jste aplikovali, co jste si předsevzali. Proč to nešlo, znovu na ně vlétnout?
Oni se během zápasu zlepšovali, ale i se stavem 2:0 jsme podle mě měli lepší první třetinu. Nedali jsme gól a o tom to je. Nikdo se neptá, kolik to bylo, jestli jsme byli lepší, jak dlouho jsme byli lepší. Prostě jsme prohráli 0:3, nedali jsme gól a vypadli jsme ve čtvrtfinále.

Jak to vypadalo v kabině mezi druhou a třetí třetinou?
Snažili jsme se být pozitivní. Věděli jsme, že kdybychom dali gól, tak že se ten zápas může otočit, ale bohužel jsme ho nedali.

Češi neporazili v základní hrací době žádný z velkých celků… Jak hodnotíte celý turnaj?
Je to neúspěch. Skončili jsme ve čtvrtfinále a je úplně jedno, s kým jsme prohráli v základní hrací době a s kým ve skupině. 

Petr Kadeřábek, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme