Česko - Francie 6:0. Naprostá dominance. Čeští hokejisté nedali Francouzům šanci

Česká hokejová reprezentace v šestém zápase základní skupiny na mistrovství světa nadělila Francii šestigólový výprask. Na druhé výhře v základní hrací době na šampionátu se dvěma góly podíleli David Pastrňák a Roman Horák. Po jednom gólu přidali Dmitrij Jaškin a Martin Nečas.

Sledovali jsme online Kodaň (Aktualizováno: 18:34 13. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Krejčík, David Pastrňák a David Krejčí

Jakub Krejčík, David Pastrňák a David Krejčí | Zdroj: ČTK

Čeští hokejisté vstoupili do zápasu opravdu skvěle. Skóre otevřel v čase 3:41 po další spolupráci spoluhráčů z Bostonu David Pastrňák, kterému nahrál David Krejčí. Druhý gól přidal v osmé minutě opět Pastrňák, jemuž nahrál druhý spoluhráč z útoku Dmitrij Jaškin.

ONLINE: Česko - Francie 6:0

Číst článek

Třetí branku přidal po přesně umístěné střele v 15. minutě Jaškin. O všechny tři góly v první třetině se tak postaral elitní útok národního týmu.

První třetina v kostce vypadala tak, jako kdyby čeští hokejisté hráli nekončící přesilovku. Svého soupeře svírali v jeho obrané třetině a často ohrožovali jeho branku. Brankář Čechů David Rittich se tak v bráně nudil.

Druhou třetinu začal český tým přesilovkou, jelikož na konci první části byl spolu se sirénou vyloučen Valentin Claireaux za krosček.

Jako rodilý mluvčí. 'Když jsme loni vyhráli titul, odmoderoval jsem celé náměstí ve finštině,‘ říká Hrachovina

Číst článek

A právě při výhodě jednoho muže na začátku druhé třetiny přidal šikovnou tečí čtvrtý gól českého týmu Roman Horák, který usměrnil do branky pomalou střelu Dominika Kubalíka, která se sotva došourala k brankáři Quemenerovi.

Ve 25. minutě přimáčkl obránce Francie Jonathan Janil nepříjemně u mantinelu Filipa Chytila, za což dostal trest na 2+10 minut.

Chytil se však rychle oklepal a záhy vymyslel parádní indiviuální akci, která sice skončila na břevně francouzské branky, avšak poblíž stál správně postavený Horák, který dopravil puk za Quemenera. Ten po pátém inkasovaném gólu v 28. minutě zápasu přepustil klec Sebastianu Ylönenovi.

I zbytek druhé třetiny se nesl v podobném duchu jako první část. Český tým diktoval tempo, často střílel a Francouzi se k ničemu podstatnému nedopracovali.

Do třetí třetiny už ale nenastoupil Filip Chytil, jehož místo na křídle Plekancova čtvrtého útoku zaujal třináctý útočník Robert Kousal.

Šestý gól národního týmu v zápase vstřelil v 51. minutě po další krásné individuální akci Martin Nečas, pro kterého to byl druhý gól na šampionátu a zároveň i v reprezentaci.

Český národní tým v utkání zapsal celkem 55 střel, což je nejvyšší počet od roku 2007. oproti tomu Francie na Ritticha vypálila jen deset pokusů, ten poslední 23 vteřin před koncem a byla to zároveň vůbec první střela soupeře na českou bránu ve třetí části.

Skupina A (Kodaň):
ČR - Francie 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Pastrňák (Krejčí), 8. Pastrňák (Jaškin), 15. Jaškin (Krejčík), 22. Horák (D. Kubalík, Šulák), 28. Horák (Chytil, Sklenička), 51. Nečas (Krejčík, Polášek). Rozhodčí: Kubuš (SR), Öhlund (Švéd.) - Kilian (Nor.), Vanoosten (Kan.). Od 33. do 35. minuty nahradil Kiliana Davis (USA). Vyloučení: 2:6, navíc Janil (Fr.) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6252.
Sestavy:
ČR: Rittich - Gudas, Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Polášek, Krejčík - Řepík, Faksa, Červenka - Pastrňák, Krejčí, Jaškin - Hyka, Nečas, D. Kubalík - Horák, Plekanec, Chytil - od 31. navíc Kousal. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Francie: Quemener (28. Ylönen) - Manavian, Auvitu, Hecquefeuille, Chakiachvili, Janil, Raux, Thiry - Fleury, Guttig, Rech - T. Da Costa, Texier, S. Treille - Claireaux, Bouvet, Douay - Perret, Ritz, Leclerc - Lamperier. Trenér: Dave Henderson, Laurent Meunier a Pierre Pousse.

Mistrovství světa - Skupina A (PLATNÉ K 13. 5. 2018)
Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Švédsko 6 5 1 0 0 28:8 17
2. Rusko 5 4 0 1 0 27:7 13
3. Česko 6 2 3 0 1 23:12 12
4. Švýcarsko 6 2 1 1 2 20:18 9
5. Slovensko 5 2 0 2 1 12:12 8
6. Francie 6 2 0 0 4 12:24 6
7. Rakousko 6 1 0 1 4 10:26 4
8. Bělorusko 6 0 0 0 6 4:29 0

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme