Seemanová doplavala ve finále olympijského závodu šestá, znovu překonala český rekord

Plavkyně Barbora Seemanová ozdobila první český start ve finále olympijských her po 21 letech šestým místem. V medailovém souboji na kraulařské dvoustovce opět překonala český rekord, jeho hodnotu v Tokiu posunula na 1:55,45 minuty. „Snila jsem o finále, snila jsem o tom nebýt poslední a o českém rekordu. Vše se podařilo, tak nemůžu být nadšenější,“ řekla po závodě Radiožurnálu nadšená Seemanová.

Tokio (Aktualizováno: 5:24 28. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Zdroj: Reuters

Druhé zlato v Tokiu získala Australanka Ariarne Titmusová v novém olympijském rekordu 1:53,50.

Basketbalisté prohráli s Francií, tenistky postoupily do semifinále, Seemanová doplavala šestá

Číst článek

O další medaile se podělily Siobhan Haugheyová z Hongkongu a Kanaďanka Penny Oleksiaková. Naprázdno naopak opět vyšla obhájkyně titulu Katie Ledecká, Američanka se musela spokojit s pátým místem.

„Jsem úplně nadšená, je to pro mě takový malý sen. Snila jsem o finále, snila jsem o tom nebýt poslední a o českém rekordu. Vše se podařilo, tak nemůžu být nadšenější,“ řekla po závodě Radiožurnálu nadšená Seemanová.

„Doufala jsem, že se budu spíš orientovat podle středu startovního pole a to se mi povedlo. Katie Ledecka nejela svůj nejlepší čas, ale vytáhla mě k tomu času. Já jsem se jí snažila držet poslední padesátku a ona tomu hodně pomohla, jak jsem doplavala. Jsem spokojená,“ popsala závod na 200 metrů ze svého pohledu česká rekordmanka.

„Je to obrovská čest a je to strašně krásný. Hrozně mě to hřeje na srdíčku, je to neuvěřitelné a jsem ráda, že jsem potvrdila roli evropské šampionky a že tu Evropu jsem posunula dopředu. Chtěla jsem to potvrdit, protože se pořád spekulovalo, že na evropském šampionátu to byla jen náhoda, ale i to byl můj sen, že to zvládnu zajet vícekrát,“ dodala jedenadvacetiletá česká plavkyně.

Seemanová získala skalp dvaatřicetileté Italky Federicy Pellegriniové, olympijské vítězky z Pekingu. Držitelka světového rekordu skončila při své páté a poslední finálové účasti na OH na této trati v řadě sedmá.

Úřadující mistr světa Kristóf Milák vyhrál suverénně finále na 200 m motýlek a při své olympijské premiéře získal v Tokiu první plavecké zlato pro Maďarsko.

Jednadvacetiletý reprezentant překonal časem 1:51,25 olympijský rekord legendárního Michaela Phelpse a s velkým náskokem porazil druhého Japonce Tomorua Hondu a Itala Federica Burdissa.

mch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme