Kajakářka Minařík Kudějová bude ve finále chybět, od postupu ji dělily více než čtyři vteřiny

Česká kajakářka Kateřina Minařík Kudějová nečekaně chyběla v bojích o medaile olympijského závodu ve vodním slalomu v Tokiu. Jedenatřicetiletá česká závodnice obsadila v semifinále až patnácté místo a od postupu ji dělily více než čtyři sekundy. Olympijskou šampionkou se stala Ricarda Funková z Německa.

Tokio (Aktualizováno: 10:32 27. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakářka Kateřina Minařík Kudějová

Kajakářka Kateřina Minařík Kudějová | Foto: YARA NARDI | Zdroj: Reuters

Vysoce favorizovaná Australanka Jessica Foxová, která ovládla kvalifikaci i semifinále, dostala ve finále čtyři trestné sekundy a skončila třetí. Stříbro získala obhájkyně vítězství z Ria de Janeira, osmatřicetiletá Španělka Maialen Chourrautová.

Krejčíková se Siniakovou postupují do čtvrtfinále deblu. Plíšková na turnaji končí

Číst článek

Kudějová, která byla v kvalifikaci šestá, měla v úterý na kanále Kasai problémy prakticky hned od začátku a její jízda měla k ideálu daleko.

Mistryně světa z roku 2015 a loňská evropská šampionka navíc dostala dvousekundovou penalizaci za dotek branky číslo 23, i bez ní by ale byla vyřazena.

„V noci mi bylo špatně, moc jsem nespala. Nevím, jestli jsem něco špatného snědla, nebo to bylo v kombinaci s nervozitou. Síly mi pak chyběly,“ řekla Radiožurnálu.

Bezprostředně po dojetí do cíle byla Minařík Kudějová desátá a věděla tak, že desáté místo z předešlé olympiády v Riu nevylepší. Nakonec ji podle očekávání předčilo všech dalších pět kajakářek.

Vodní slalom:

Ženy:
K1: 1. Funková (Něm.) 105,50 (0 trestných sekund), 2. Chourrautová (Šp.) -1,13 (0), 3. Foxová (Austr.) -1,23 (4), 4. Hornová (It.) -1,43 (2), 5. Zwoliňská (Pol.) -3,48 (4), 6. Jonesová (N. Zél.) -5,17 (0), 7. Wegmanová (Niz.) -5,83 (0), 8. Usová (Ukr.) -6,35 (0), ...15. Kudějová (ČR) - vyřazena v semifinále.

Kovaříková Barbora, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme