Lakers porazili vítěze NBA, náskok uhájili i bez zraněného LeBrona Jamese

Basketbalisté Los Angeles Lakers vyhráli na palubovce vítěze NBA Golden State 127:101, ale přišli o svou největší hvězdu. LeBron James ve třetí čtvrtině uklouzl a odstoupil kvůli problémům s tříslem. V té době hosté jasně vedli 71:57 a náskok udrželi, přestože se v jednu chvíli zmenšil na pouhé dva body.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James odstoupil ze zápasu kvůli problémům s tříslem

LeBron James odstoupil ze zápasu kvůli problémům s tříslem | Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Nejdelší utkání. Pro Satoranského v dresu Washingtonu skončilo až po třetím prodloužení

Číst článek

James do svého zranění stihl 17 bodů a vyjádřil naději, že zranění nebude vážné. Ve své první sezoně v barvách Lakers dosud nevynechal ani jeden zápas a ani loni v dresu Clevelandu nikdy nechyběl.  

Lakers vyzráli na Golden State poprvé po sedmi porážkách. Největší podíl na tom měli Kyle Kuzma s 19 a Ivica Zubac se 17 body. V domácím týmu neměl svůj den hvězdný rozehrávač Stephen Curry, který proměnil jen pět ze 17 pokusů.

Nejvíce bodů tak měl na kontě náhradník Andre Iguodala a to sezónní maximum 23. Kevin Durant přidal 21 bodů.

Posedmé za sebou překonal hranici 30 bodů James Harden. Nejlepší střelec NBA 41 body s šesti doskoky a sedmi asistencemi dotlačil Houston k triumfu nad Oklahomou 113:109. Vítěznou premiéru za Rockets si odbyl Austin Rivers, který přišel z lavičky a zaznamenal 10 bodů.

V dresu Thunder zapsal Paul George 28 bodů a 14 doskoků, Russell Westbrook 21 bodů, devět doskoků i asistencí.

Dařilo se i Kyriemu Irvingovi, který se při vítězství Bostonu nad Philadelphií 121:114 v prodloužení blýskl 40 body a 10 doskoky.  Druhý tým tabulky Východní konference Milwaukee zvítězil v Madison Square Garden nad New York Knicks 109:95.

Bucks, kteří v programu prvního svátku vánočního vyhráli poprvé od roku 1977, se mohli opět spolehnout na Řeka Janise Adetokunba s 30 body a 14 doskoky.

NBA:

Boston - Philadelphia 121:114 po prodl., Golden State - LA Lakers 101:127, Houston - Oklahoma City 113:109, New York - Milwaukee 95:109, Utah - Portland 117:96.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme