Basketbalistky brzdila nervozita. Strašně brzo jsme sklopily hlavy, říkají po prohře s Ukrajinou

České basketbalistky si na úvod domácího mistrovství Evropy připsaly nepříjemnou porážku s Ukrajinou o 12 bodů. Nepříjemnou hlavně s ohledem na to, jak zápas především v první půli vypadal. Český tým totiž nedokázal udržet na uzdě vlastní nervozitu.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilona Burgrová v zápase proti Ukrajině

Ilona Burgrová v zápase proti Ukrajině | Zdroj: ČTK

„Bojovat proti nervozitě je těžké. Každá se s tím musíme vypořádat sama, ale ani jedna z nás není úplným nováčkem, že by před takovou kulisou nikdy nehrála," nechápe špatný vstup do turnaje Ilona Burgrová.

Basketbalistkám se nevydařila střelba. Šampionát odstartovaly porážkou s Ukrajinou

Číst článek

První zápas domácích basketbalistek sledovala v Hradci Králové vyprodaná hala, po vstupenkách se zaprášilo už poměrně dlouho před turnajem. Diváci byli hlasití, hráčky se snažily, ale hlava nefungovala tak, jak měla. Nervozitu přiznala po utkání většina oslovených hráček.

„Samozřejmě je to doma, je to něco jiného, ale doufám, že už to tak nebude a v příštím zápase nám to od začátku půjde lépe," myslela Ilona Burgrová už na dnešní večerní zápas s Maďarskem.

Trápení se projevovalo především v koncovce - první koš ze hry přišel až v 7. minutě, jediná Kia Vaughnová se dostala přes deset nastřílených bodů a trojky? Jediná proměněná z jedenadvaceti pokusů.

Podle Petry Záplatové byla ale chyba i jinde, než jen v nervozitě. „Nějaká nervozita tam i musí být, ale myslím, že jsme hrozně brzo sklopily hlavy. Když jsme konečně daly bod nebo vybojovaly faul, ony nám daly trojku, to nás strašně srazilo dolů. A nemělo by nás to srážet."

„Měly jsme bojovat dál, basket je o bodech a ty se budou dávat. My je akorát musíme vrátit," burcuje rozehrávačka Rotenburgu.

Druhý zápas čeká české basketbalistky tedy už dnes večer a hrát budou s Maďarskem, které při své premiéře na turnaji podlehlo Španělsku.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme