Úspěšný den na mistrovství světa v běhu do vrchu. Chrascina získal bronz, juniorka Havlíčková stříbro

Dvě medaile přinesl české výpravě páteční program mistrovství světa v běhu do vrchu. Marek Chrascina získal na krátké trati bronz mezi muži, hned za ním skončil Jan Janů. Barbora Havlíčková se v Argentině stala juniorskou vicemistryní světa. V sobotu budou o úspěch bojovat závodníci a závodnice v horském maratonu.

Villa La Angostura/Argentina Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devatenáctiletá běžkyně na lyžích Havlíčková ve svém doplňkovém sportu na šampionátu v Argentině nestačila jen na Angelu Matteviovou z Itálie a přidala další cenný kov k evropskému juniorskému zlatu z červencového šampionátu v Zermattu.

Plány talentované Havlíčkové: Nejprve mistrovství světa v běhu do vrchu, pak začátek přípravy na sněhu

Číst článek

Havlíčková běžela závod jen z lyžařské přípravy, přesto v deštivé Argentině uspěla na zhruba sedm a půl kilometru dlouhé trati. Ta byla těsně před závodem upravena tak, že z ní zmizel nebezpečný přeběh přes řeku.

S italskou rivalkou si prohodily pořadí z kontinentálního mistrovství, kde rovněž obsadily první a druhé místo. Ve Švýcarsku vyhrála s náskokem 51 sekund česká reprezentantka, tentokrát byla o 44 sekund rychlejší Italka. Na stříbrné pozici byla ale Havlíčková bezpečně.

Úspěch mladých českých závodnic podtrhla čtvrtým místem Alena Matějáková, kterou dělilo jen pět sekund od bronzové Francouzky Jade Rodriguezové. Další dvě Češky Anežka Ševčíková a Gabriela Veigertová skončily na začátku třetí desítky. Mezi juniory byl Benjamin Vrbovský patnáctý.

Výborné zprávy z Argentiny! 🇦🇷👏🏼 Barbora Havlíčková na MS v běhu do vrchu vybojovala mezi juniorkami stříbro! 🥈🇨🇿 Těsně pod stupni na čtvrté příčce finišovala Alena Matějáková. Anežka Ševčíková doběhla jednadvacátá, Gabriela Veigertová o příčku hůře. Moc moc gratulujeme! 😍👍

15:40 – 15. 11. 2019

5 62

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme