Boston je krok od postupu do finále play-off NBA. Ve třetím utkání série s Indianou zvítězil 114:111

Basketbalisté Bostonu zvítězili na palubovce Indiany 114:111 a v semifinále play-off NBA vedou už 3:0 na zápasy. Jediná výhra dělí Celtics od zisku trofeje pro nejlepší tým Východní konference a postupu do finále, které by si zahráli podruhé za poslední tři roky. Hosté přitom ještě dvě a půl minuty před koncem prohrávali o osm bodů, ale koncovku vyhráli 13:2.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jrue Holiday přispěl k obratu Bostonu v zápase proti Indianě

Jrue Holiday přispěl k obratu Bostonu v zápase proti Indianě | Foto: Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Indiana nastoupila bez své hvězdy Tyrese Haliburtona, který nemohl hrát kvůli svalovému zranění. Navíc se domácí hráči trápili při střelbě za tři body, která je jejich velkou zbraní. Tentokrát ale dali jen pět trojek. I tak Pacers dokázali soupeře zaskočit a vedli už o osmnáct bodů. Hlavně zásluhou Andrewa Nembharda, který si 32 body vytvořil osobní maximum. Náhradník T.J. McConnell přidal 23 bodů.

Holiday završil obrat

Celtics ale prokázali velkou mentální sílu. Dvě a půl minuty před koncem stále prohrávali o osm bodů, pak už ale domácím nedovolili dát ani jeden koš ze hry a inkasovali jen z trestných hodů. Naopak Jayson Tatum s Alem Horfordem dali důležité trojky a obrat završil Jrue Holiday. Nejprve proměnil koš s faulem a následně obral Nembharda o míč a završil výhru z trestných hodů.

Holiday porazil svůj bývalý tým, a to i přesto, že kvůli nemoci musel vynechat dopolední trénink a do poslední chvíle nebylo jasné, zda bude schopen hrát. „To, že do toho šel, obětoval se pro nás a ještě to takto rozhodl, jen ukazuje, jak skvělý tým máme,“ ocenil spoluhráče Tatum, který si 36 body vyrovnal maximum v play-off. Zároveň se stal vůbec vůbec prvním hráčem v historii NBA, který dokázal v utkání play-off nasbírat alespoň 36 bodů, deset doskoků a osm asistencí, aniž by se dopustil jediné ztráty.

Šestizápasová šňůra

Nejlepší tým základní části Boston vyhrál v play-off už šesté utkání v řadě a na hřištích soupeřů zůstává neporažený. Pomohl k tomu i Derrick White, který jako rozehrávač zaznamenal čtyři bloky, což je klubový rekord v play-off. Zároveň je teprve třetím rozehrávačem v historii s alespoň čtyřmi bloky v zápase ligového semifinále. Předtím se to povedlo jen Jimu Jacksonovi a Dwayneu Wadeovi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme