Jsem dost silný, dokážu hrát i s jednou nohou. Hendikepovaný golfista soupeřil s profesionály

Pro většinu golfistů je evropská Challenge Tour jen přestupní stanicí k turnajům té nejvyšší úrovně. Přiznal by vám to možná i čerstvý vítěz slavného US Open Američan Brooks Koepka. To Manuel De Los Santos si startem na Challenge Tour už teď splnil velký sen. Se soupeři - profesionály si zahrál, i když přišel po nehodě na motorce o nohu.

Roubaix/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednonohý golfista Manuel De Los Santos

Jednonohý golfista Manuel De Los Santos | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Manuel De Los Santos před odpalem odloží berle, při úderu se prohne jak cirkusový akrobat a napálí míček jen tak na jedné noze. Při pohledu z dálky byste snad ani nezpozorovali, s jak velkým hendikepem se musí vyrovnat. Nepomáhá si přitom ani žádnou protézou.

Dřív zářil v Pardubicích, teď na US Open. Brooks Koepka vyhrál svůj první golfový major

Číst článek

„Kvůli protézám jsme se přestěhovali do Francie, kde se dají sehnat lépe než u mě doma v Dominikánské republice. Jenže jsem zjistil, že nejsou nic pro mě. Jsem dostatečně silný, abych mohl hrát golf i s jednou nohou. Neomezuje mě to," říkal Manuel De Los Santos v rozhovoru pro Golfing World.

Cit pro míček měl už od mala, kdy místo hole švihal s basebalovou pálkou. Šlo mu to tak dobře, že v 18 letech podepsal smlouvu s týmem Toronto Blue Jays. Než ale stihl načít kariéru v prestižní zámořské MLB, musel se smířit s následky nehody na motorce, po které přišel o levou nohu.

Ke golfu ho přivedl až film s Willem Smithem Legenda o slavném návratu. V příběhu hlavního hrdiny se Manuel De Los Santos shlédl.

„Moje žena se mě zeptala, proč golf taky nezkusím. A já na to: Proč ne? Teď hraju golf, kde se dá. Golf je pro mě tou nejlepší aktivitou na světě. Když se vám stane podobná nehoda jako mně, máte pocit, že pro sport jste hotoví, vyřízení. Golf ale na rozdíl třeba od tenisu můžete hrát s každým. Nejste při něm nijak omezeni," vysvětluje Dominikánec.

Svoji teorii pak Manuel De Los Santos potvrdil o tomto víkendu. Z turnajů pro hendikepované povýšil na Challenge Tour. Na Hauts de France Golf Open si zahrál proti profesionálům. A výsledek? Skončil předposlední, ale to v tomto případě není podstatné.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme