Basketbalisté Bostonu zůstávají po další výhře v čele NBA. San Antonio ocenilo Parkera

Nejlepším týmem basketbalové NBA zůstává po osmé výhře v řadě Boston. Celtics i bez zraněného Gordona Haywarda zvítězili doma nad Dallasem 116:106. San Antonio slavnostně vyvěsilo pod strop haly dres s číslem 9 francouzské legendy Tonyho Parkera, který po minulé sezoně ukončil kariéru. Bývalý rozehrávač pak sledoval porážku Spurs s jedním z nejhorších týmů soutěže Memphisem 109:113.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dresy basketbalových legend pod stropem arény v San Antoniu

Dresy basketbalových legend pod stropem arény v San Antoniu | Foto: Eric Gay | Zdroj: ČTK / AP

Boston doma vedl prakticky celé utkání, ve čtvrté čtvrtině pustil Dallas před sebe, ale jen na chvíli a o dva body. Rozehrávač Kemba Walker nicméně v této části zaznamenal tři klíčové trojky během 70 sekund (celkem jich dal osm ze 14 pokusů) a s 29 body dovedl svůj tým k osmému vítězství v ročníku. Svěřenci Brada Stevense prohráli jen úvodní duel s Philadelphií.

Bude Curry chybět Golden State do konce sezony? ‚Nesmysl, délka absence se nemění,‘ říká trenér

Číst článek

Celtics nastoupili poprvé bez svého tahouna Haywarda, který se podrobil operaci zlomené levé ruky a měl by chybět šest týdnů.

Jaylen Brown se v dresu Bostonu postaral o 25 bodů a 11 doskoků. Nový člen základní pětky a další účastník světového šampionátu v Číně Marcus Smart měl 17 bodů a šest asistencí. Nedařilo se Jaysonu Tatumovi, který proměnil jedinou z 18 střel z pole a dal pět bodů.

Mavericks se mohli tradičně spolehnout na slovinskou hvězdu Luku Dončiće. Dvacetiletý rozehrávač tentokrát nasbíral 34 bodů, šest doskoků a devět asistencí. Zato lotyšský pivot Kristaps Porzingis trefil do koše jedinou z 11 střel z pole a zaznamenal čtyři body.

„Kluci bojovali až do konce, kdybych já zahrál lépe, ten výsledek by byl úplně jiný,“ litoval Porzingis. „Bylo to pro něj dnes těžké. Musíme na to rychle zapomenout a jít dál. Všichni víme, že takový zápas občas potká každého,“ bránil svého hráče trenér Rick Carlisle.

Memphis pokazil slavnostní večer

Memphis vybojoval v San Antoniu první venkovní výhru. Jaren Jackson se o to zasloužil 24 body.

Jamesův triple double nestačil, vítěznou šňůru Lakers v NBA přerušilo mistrovské Toronto

Číst článek

Parker měl před utkáním během vzpomínkového ceremoniálu proslov k fanouškům, ke kterým promluvili i další legendy Spurs Manu Ginobili nebo Tim Duncan. Všichni společně získali pro San Antonio čtyři mistrovské tituly.

„Byla to čest s vámi hrát, hoši. Nemáte ponětí, jak moc jste vy dva ovlivnili můj život. Byli jste pro mě inspirací každý den,“ uvedl Parker, kterého z videa pozdravili i francouzští fotbalisté Thierry Henry a Kylian Mbappé.

„Jsem nejšťastnější člověk na světě, že jsem s tebou mohl být od tvých devatenácti let až do tohoto momentu. Znovu se tu sejdeme, až tě uvedou do Síně slávy,“ vysekl Parkerovi poklonu dlouholetý trenér Spurs Gregg Popovich.

První zápas v sezoně odehrál po zdravotních problémech Blake Griffin, ale Detroitu k úspěchu nepomohl. Pistons podlehli Minnesotě 114:120. Šestinásobný účastník Utkání hvězd Griffin si připsal 19 bodů, sedm doskoků a šest asistencí. V dresu Detroitu dal 25 bodů Luke Kennard. Minnesotu táhli Karl-Anthony Towns s 28 body a Andrew Wiggins, autor 25 bodů.

Nejlepší ligový střelec James Harden dovedl 39 body a devíti asistencemi Houston k vítězství v New Orleans 122:116. Přitom v úvodu mu nešla střelba z dálky a devět z prvních deseti tříbodových pokusů minul.

NBA:
Boston - Dallas 116:106, Detroit - Minnesota 114:120, Golden State - Utah 108:122, LA Clippers - Toronto 98:88, New Orleans - Houston 116:122, San Antonio - Memphis 109:113.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme