Houston podlehl v NBA Oklahomě. Westbrook se poprvé představil na palubovce svého bývalého týmu

Hvězdný rozehrávač Russell Westbrook se při prvním návratu do Oklahoma City po letním přestupu do Houstonu dočkal vřelého přijetí, víc důvodů k radosti ale ve čtvrtečním utkání NBA nedostal. Rockets na domácí basketbalisty nestačili a prohráli jasně 92:113. Westbrook, pro něhož domácí klub před zápasem připravil za jeho jedenáctileté služby vzpomínkové video, sice zaznamenal 34 bodů, ale také sedm ztrát a několikrát na něm byla znát frustrace.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Russell Westbrook zdraví fanoušky v Oklahomě, kde se poprvé představil v dresu soupeře

Russell Westbrook zdraví fanoušky v Oklahomě, kde se poprvé představil v dresu soupeře | Foto: Alonzo Adams | Zdroj: Reuters

Před zápasem byl ale dojatý. „Některé věci je těžké vyjádřit slovy. Byl jsem tu tak dlouho a mám spoustu vzpomínek, jsou tu skvělí lidé. Tady jsou absolutně nejlepší fanoušci na světě,“ řekl o dojemném úvodu, při kterém ho hlediště přijalo, jako kdyby byl stále hráčem Thunder.

Diváci povstali, přivítali ho bouřlivým potleskem a skandováním „MVP“. Osminásobný účastník Utkání hvězd za svého působení v Oklahomě získal ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče ligy v roce 2017 a dvakrát ovládl tabulku střelců.

Satoranský překonal Welschův rekord v počtu startů v NBA, jeho Chicago znovu prohrálo

Číst článek

„Russ je nesmírně soutěživý, proto je skvělé proti němu hrát. I z toho důvodu ho fanoušci přijali tak vřele, zaslouží si to. Hlavně mě ale těší, že jsme po tolika těsných zápasech konečně uspěli vyšším rozdílem,“ uvedl Chris Paul, který v létě zamířil do týmu Thunder právě výměnou za Westbrooka.

Paul proti bývalému týmu zaznamenal 18 bodů, jeho italský spoluhráč Danilo Gallinari nastřílel 23 bodů a doskočil 11 míčů. Thunder položili základ vysokého vítězství v první části, kterou ovládli 37:21. Rockets selhávali v zakončení, nedařilo se zejména nejlepšímu střelci ligy Jamesi Hardenovi, jenž dal 17 bodů, na které spotřeboval 17 střeleckých pokusů. Bylo to jeho sezonní minimum, za svým průměrem zaostal o 21 bodů.

Philadelphia uspěla i bez Embiida

V atraktivním klání dvou předních týmů Východní konference Philadelphia porazila Boston 109:98. Sixers, které k výhře dotáhl 29 body a sedmi asistencemi Josh Richardson, si poradili i bez zraněného Joela Embiida. Hvězdný pivot má přetržený vaz v prstu na ruce a čeká ho operace.

„Bude nám chybět, ať už bude mimo hru jakkoli dlouho. Ale začali jsme bez něj dobře, to se musí nechat,“ řekl rozehrávač Ben Simmons, autor 19 bodů a devíti doskoků.

Střelcem dne byl Tristan Thompson, jenž Clevelandu pomohl 35 body a 14 doskoky k výhře 115:112 v Detroitu. Pistons táhl s 28 body a 23 doskoky Andre Drummond.

NBA:
Detroit - Cleveland 112:115 po prodl., Minnesota - Portland 116:102, Oklahoma City - Houston 113:92, Philadelphia - Boston 109:98.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme