‚Hodně často je to stylem pokus-omyl.‘ Trenéři staví překážky na modernizovaném kanálu v Troji

Slalomový kanál v pražské Troji je opět o něco modernější a taky bezpečnější. Po další etapě rekonstrukce, která stála šest milionů korun, je v závěru trati vybetonované dno, a také nové umělohmotné překážky. Právě s jejich rozestavením si nyní hrají trenéři, některé posunou, jiné zvýší, další sníží, aby voda tekla, podle jejich mínění, co nejlépe.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenéři vodního slalomu staví překážky na kanálu v pražské Troji

Trenéři vodního slalomu staví překážky na kanálu v pražské Troji | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas, Český rozhlas Radiožurnál

„Jak jsem tam jezdil a skákal ze shora, tak jsem přišel na to, že to je podle mě strašně vysoké a bouchá to tam,“ popisuje jeden z trenérů zbytku týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slalomový kanál v pražské Troji prošel rekonstrukcí, nyní zde trenéři staví překážky

Díky zavřeným vratům nad startem trojské slalomové dráhy v ní netečou hektolitry vody, jak tady bývá zvykem. Je jí tu jen trochu na dně a místo toho, aby se zde proháněli závodníci na svých lodích, tu je několik trenérů a pár dalších pomocníků. Ti se nejprve radí nad tím, jak překážky upravit.

„Celou dáme sem a tady dáme půlku,“ rozvrhují si rozmístění umělohmotných překážek. Musí na to ale přijít spíše sami. „Závodníků tu tolik nebylo a nechávají si to pro sebe. Ale něco málo se mi od nich zprostředkovaně doneslo a ve spojení toho a našich životních zkušeností s vodou to ladíme tak, aby to bylo v pořádku,“ přibližuje Pavel Přindiš.

Kajakář Prskavec je podruhé v kariéře mistrem světa. Přindiš byl šestý

Číst článek

Šest mužů rozšroubovává překážky na menší díly. Na jednom místě jich několik ubírají, na jiném zase přidávají a jednu upevňují do dna tak, aby byla více na šikmo.

Jedním z party pracantů v holínkách, teplákách a olympijské bundě je i trenér dvojnásobného mistra světa Jiří Prskavec starší. Tomu ale tato práce nevadí, se sadou klíčů, kladívkem a dalším nářadím se již sžil: „Jsem na to už zvyklý, protože na to není žádný jiný odborník, než trenéři. Přestavbu kanálu a snahu o co možná nejlepší vyladění slalomové dráhy provádíme dlouhodobě. Hodně často je to stylem pokus-omyl.“

Zvuky montování překážek, ale i třeba chození v holínkách mělkou vodou budou slyšet tady u umělé slalomové dráhy v Troji do té doby, dokud nebudou trenéři s výsledkem spokojení. Nejpozději by chtěli mít všechno vyladěné do konce roku.

Slalomový kanál v pražské Troji s minimem vody | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas Radiožunál

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme