‚Tohle se neodmítá.‘ Kolodziejová s Vondroušovou jsou na Turnaji mistryň náhradnicemi ve čtyřhře

Tenistku Miriam Kolodziejovou můžete celkem často vídat na zápasech její dobré kamarádky Markéty Vondroušové, a platí to také o současném Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu. Klubová spoluhráčka wimbledonské šampionky Miriam Kolodziejová tam vyrazila jen na pár dní a brala to jako příjemnou dovolenou. Jenže k odpočívání u moře musela přidat i tréninky, s Markétou Vondroušovou se totiž stala nečekaně náhradnicí ve čtyřhře.

Cancún (Mexiko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová a Miriam Kolodziejová na turnaji v Praze

Markéta Vondroušová a Miriam Kolodziejová na turnaji v Praze | Zdroj: Profimedia

Na Turnaj mistryň vyrazila jako doprovod své dobré kamarádky a brala ho jako příjemnou dovolenou, jenže, taky se může stát, že si nečekaně zahraje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká tenistka Miriam Kolodziejová na to, že je první náhradnicí na Turnaji mistryň ve čtyřhře

„Mám sice problémy s pravým zápěstím, ale zkoušela jsem si pinknout, protože nastala taková situace, že jsme s Maky první alternativa. Když tak musím být připravená nastoupit, kdyby se někdo zranil. Spíš s tím nepočítám, ale musím tady být do pátku do skončení skupin. Nějak tady tedy jsem, protože tohle se neodmítá, být první náhradnicí na Turnaji mistryň. Zrovna jsem tu byla, z WTA se mě ptali, jestli mám sebou věci. Říkala jsem, že ne, ale že tuším, co se děje. Řekli mi, že všechny náhradnice to odmítly a že my s Maky jsme první na řadě,“ popsala Miriam Kolodziejová Radiožurnálu Sport neobvyklý příběh, ve kterém se z dovolenkářky může stát účastnicí Turnaje mistryň.

S kamarádkou Markétou Vondroušovou jsou prvními náhradnicemi v ženském deblu. I když spíš nepočítá s možností, že by si skutečně v mexickém Cancúnu zahrály, a že někdo v této fázi odstoupí není příliš pravděpodobné, novou roli si užívá.

„Když už jsem tady, tak proč tady nezůstat. Je to v Cancúnu, tak co. Dá se to vydržet,“ vypráví Miriam Kolodziejová, která se s Markétou Vondroušovou zná už nějakých šestnáct let.

Letité kamarádky

Bydlely spolu na pražské Švanici, společně se radovaly z trofejí na juniorském grandslamu. Fanoušci si také mohou pamatovat, jak velkoryse se Kolodziejová zachovala letos ve Wimbledonu, kde pozdější šampionku podporovala v odstoupení z dobře rozehrané soutěže deblistek, tak aby neohrozila zdraví a singlové cíle své kamarádky.

„Myslím, že se podporujeme hodně,“ říká Miriam Kolodziejová, která prozradila také jednu starší wimbledonskou historku, z loňského roku.

„Když jsem se tam dostala do kvalifikace singlu, byl to můj první grandslam, tak ona za mnou se sádrou přijela na Wimbledon. Ona si tam udělali výlet a za rok pak Wimbledon vyhrála,“ váží si Miriam Kolodziejová dlouholetého kamarádství s Markétou Vondroušovou, se kterou by teď teoreticky mohla zasáhnout do soutěže deblistek na Turnaji mistryň.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme