S trenéry komunikuje na dálku, i tak vítězí. ‚Musíme to brát tak, jak to je,‘ nestěžuje si tenistka Muchová

Tenistka Karolína Muchová vstoupila suverénně do letní série v Melbourne. Američanku Caty McNallyovou porazila dvakrát 6:1 a na kurtu na ní nebylo znát, jak složité období musela v posledních týdnech překonávat. I když byla sama zdravá, na předchozím turnaji v Abú Zabí skončila před třemi týdny v izolaci. Teď v Austrálii měla štěstí, že v nejpřísnějším režimu nemusela pokračovat.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová na US Open.

Karolína Muchová | Foto: Robert Deutsch | Zdroj: Reuters

V nové sezóně ji ještě nikdo nedokázal porazit. Na dvou různých kontinentech, ani ve dvouhře, ani v deblu. Žádný titul ale zatím Karolína Muchová nemá a své zápasy by spočítala na prstech jedné ruky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Muchová se musí v Austrálii vyrovnat s pomocí trenérů na dálku. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

V australském Melbourne nyní postoupila do druhého kola a minule v Abú Zabí uprostřed dobře rozehraného turnaje nečekaně odstoupila. Jako blízký kontakt totiž skončila v izolaci, jak řekla Radiožurnálu: „Někdo má s tím kontaktem smůlu. Doba je jiná. Musíme to brát tak, jak to je, nejde se na nikoho zlobit.“

Navíc se Muchová z domova se mezitím dozvěděla, že bude kvůli pozitivnímu testu na koronavirus bez herního kouče Davida Kotyzy. „Byla jsem ráda, že mi alespoň povolili vzít si s sebou Báru. Ona se výborně zná s Davidem, takže zatím komunikujeme dobře,“ vypráví Muchová, které teď v Melbourne pomáhá bývalá deblová spoluhráčka z některých turnajů i kamarádka Barbora Štefková.

Muchová má s sebou také fyzioterapeuta. A naštěstí hned od začátku zdejší karantény. „Každý z mého týmu letěl v jiném letadle, takže jsem se jen modlila, ať se sem všichni dostanou v pořádku,“ popisuje česká tenistka.

Plíškové i Vondroušové se v generálce na Australian Open daří, v Melbourne postoupily do 3. kola

Číst článek

Karolína Muchová je nakonec ráda za to, jak to dopadlo, a že mohla během povinné čtrnáctidenní karantény v Melbourne trénovat. Protože v přísné izolaci mohla být i měsíc, kdyby letěla do Austrálie některým ze tří spojů s pozitivním případem.

„Chytila jsem to letadlo, které mohlo trénovat alespoň pět hodin denně,“ líčí Muchová. Připravovat se mohla konkrétně s Karolínou Plíškovou a jejím koučem Saschou Bajinem, což byla stálá dvojice, kterou během celé karantény potkávala.

I když se při tom snažila plnit i to, co jí herní i kondiční trenér, tedy David Kotyza a Jaroslav Blažek, na dálku z domova naplánovali. „Fungovalo to dobře,“ chválí si Muchová.

Teď už hraje Karolína Muchová po delší době zase o turnajové body a díky dobrému výkonu v tom může pokračovat.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme