Tenistka Kvitová končí na Wimbledonu už v prvním kole, ve dvou setech podlehla Američance Stephensové

Tenistka Petra Kvitová vypadla ve Wimbledonu hned v prvním kole. Dvojnásobná šampionka z londýnské trávy v pondělí podlehla 3:6 a 4:6 Sloane Stephensové z USA.

Londýn (Aktualizováno: 22:04 28. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězka z All England Clubu z let 2011 a 2014 Kvitová vypadla v prvním kole počtvrté. Úvodní zápas na oblíbené trávě v minulosti nezvládla také v letech 2008, 2009 a před třemi lety.

Finalista z Paříže Tsitsipas vypadl ve Wimbledonu v 1. kole. Nestačil na Američana Tiafoea

Číst článek

Svěřenkyni Jiřího Vaňka se letos na grandslamech nedaří. Na Australian Open dohrála ve 2. kole. Z antukového Roland Garros odstoupila před utkáním druhého kola kvůli natrženému vazu v kotníku, který otestovala minulý týden v Německu, kde postoupila do semifinále.

„Jsem zklamaná, smutná a bolí to, ale jsou důležitější věci v životě,“ řekla jednatřicetiletá Kvitová při on-line tiskové konferenci. „Těžko jsem hledala něco, o co bych se mohla opřít. Nehrála jsem nejlépe a ona hrála velmi solidně,“ pochválila Stephensovou, vítězku US Open z roku 2017.

Do druhého kola naopak prošel Jiří Veselý. Jediný český muž v hlavní soutěži porazil Němce Yannicka Hanfmanna 6:1, 7:5, 7:6 a na londýnské trávě přešel první kolo i posedmé v kariéře. „Jsem rád, že jsem na to navázal, i když se mi v poslední době nedaří a sebevědomí není tolik,“ řekl Veselý. Jeho příštím soupeřem bude Maďar Marton Fucsovics.

Utkání rozehrála Marie Bouzková, která v duelu s Ruskou Věrou Zvonarevovou ztratila první set 5:7. Ve druhém je stav 2:2, zápas byl kvůli tmě přerušen a bude se dohrávat v úterý.

První postupující se letos stala Běloruska Aryna Sabalenková. Turnajová dvojka pod zataženou střechou dvorce číslo jedna porazila Rumunku Monicu Niculescuovou 6:1 a 6:4.

Odklad zápasů

První hrací den londýnského grandslamu komplikovalo počasí. Vedle jedničky se hrálo jen na centrkurtu, na venkovních dvorcích All England Clubu se kvůli dešti začalo se zpožděním čtyř a půl hodiny a organizátoři část programu zrušili, což se týkalo i dvou Češek.

Po roční pauze začíná Wimbledon. S hygienickými opatřeními a s hráči v bublině na hotelu

Číst článek

Až v úterý se dostanou do akce turnajová osmička Karolína Plíšková se semifinalistkou nedávného Roland Garros Slovinkou Tamarou Zidanšekovou a Tereza Martincová s osmadvacítkou Alison Riskeovou z USA.

Centrkurt otevřel výhrou obhájce titulu a vítěz French Open Novak Djoković. Srb sice ztratil s domácím Jackem Draperem první set 4:6, ale další získal poměrně hladce 6:1, 6:2 a 6:2. Neuspěl naopak jeho finálový soupeř z antukového Roland Garros Stefanos Tsitsipas. Řecký tenista a třetí nasazený hráč londýnského grandslamu prohrál s Američanem Francesem Tiafoem 4:6, 4:6 a 3:6.

Loni se Wimbledon kvůli koronaviru nekonal. I letošní ročník je poznamenán hygienickými opatřeními, tenisté bydlí v „bublině“ v hotelu místo tradičních pronájmů domů v okolí areálu. Diváků budou pořadatelé pouštět polovinu kapacity a jen obě finále mají mít plná hlediště.

Tenisový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 35 milionů liber):
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (ČR) - Hanfmann (Něm.) 6:1, 7:5, 7:6 (7:5).

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Stephensová (USA) - Kvitová (10-ČR) 6:3, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme