Vynucené termínové změny kluby většinou přivítaly

Rozhodnutí odložit páteční zápasy 48. kola hokejové extraligy Českého Telecomu a kompletní 18. kolo Gambrinus ligy považuje většina klubů za správná. Hokejisté byli pro bez výjimky, ze šestnácti fotbalových klubů se proti odložení vyslovily jen Příbram a Brno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší radost měli fotbalisté Teplic, kteří byli na cestě k dnešnímu utkání do Brna už od čtvrtka. Včera se neprůjezdnou brněnskou dálnicí D1 dostali jen několik kilometrů za Prahu, rozhodli se vrátit a přenocovat v hlavním městě. Plánovaný ranní letecký přesun ztroskotal na zastavení provozu na Ruzyni, a tak se tým vydal do Brna opět autobusem. Celé dopoledne se pomalu probíjel kolonami, zpráva o zrušení zápasu ho zastihla nedaleko od Benešova. Teplické útrapy popsal Českému rozhlasu trenér Petr Rada.

V Brně začali připravovat hrací plochu už od časných ranních hodin. Když sportovní ředitel svazu rozhodl o odložení, bylo podle manažera Karla Kroupy hřiště v dobrém stavu. Hrát chtěli také v Příbrami, kam měla dorazit Olomouc.

Hned dvakrát se v 18. kole fotbalové ligy měla uskutečnit pražská derby. Přestože nehrozily žádné dopravní komplikace, byly kluby pro odložení zápasů. Manažer Viktorie Žižkov Ivan Horník tvrdil, že hrát se má především pro diváky, a těch by v mizerném počasí do ochozů mnoho nepřišlo. Podle vedoucího týmu pražské Slavie Zdeňka Kudely je lepší odložit všechna utkání.

Technický ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc zareagoval včas, a tak se žádný z klubů ve svízelné dopravní situaci neocitl. Na cestu vyrazili jen hokejisté Karlových Varů, o přeložení kola na úterý se ale dozvěděli dva kilometry od města. Rozhodnutí o odložení se zatím týká jen pátečních střetnutí. Hokejisté Vsetína chtějí k sobotní předehrávce 49. kola extraligy vyrazit do Pardubic v devět hodin ráno. V případě mimořádně špatného počasí by mohl být odložen i tento duel.

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme