‚Jsme lidi, a ne stroje.‘ Gabriela Koukalová se po mistrovství světa zastala biatlonistů

Čeští biatlonisté se vrací z nejmíň úspěšného mistrovství světa za posledních 8 let. Jejich bývalá kolegyně a hvězda týmu je ale na facebookovém profilu podpořila.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová Hostem Lucie Výborné

Gabriela Koukalová ve studiu Radiožurnálu | Zdroj: Český rozhlas

„Sport je vrtkavá věc a biatlon tuplem. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenká. Stejně jako je velmi tenká hranice mezi uznáním a zatracením. Letošní mistrovství světa v biatlonu se našim biatlonistům nepovedlo. Nikdo ale nevidí to brutální úsilí, které tomu všichni včetně realizačního týmu věnovali,“ sdělila Gabriela Koukalová na svém facebookovém profilu.

‚Dojde ke změnám v realizačním týmu‘. Co český biatlon čeká po nejhorším mistrovství za osm let?

Číst článek

Reagovala na mistrovství světa biatlonistů ve švédském Östersundu, ze kterého se česká výprava vrací bez medaile. Nejblíž cennému kovu byla mužská štafeta, která skončila čtvrtá.

„Je krásné, když slaví fanoušci společně se sportovci úspěchy. Je ale důležité přijmout společně i neúspěchy. To je sport a my všichni jsme prostě lidi, a ne stroje,“ dodala s připomínkou Emila Zátopka a jeho hesla: „Když nemůžeš, přidej.“

Byla to právě Gabriela Koukalová, kdo v poslední dekádě českému biatlonu k medailím pomáhal. V roce 2013 získala bronz se smíšenou štafetou, o dva roky později tehdy český výběr dokonce celou soutěže ovládl a Koukalová navíc brala stříbro z vytrvalostního závodu.

Z Hochfilzenu 2017 si tehdy 27letá závodnice přivezla kompletní sbírku medailí. K bronzu ze stíhačky a stříbru z vytrvalostního závodu ovládla sprint – jde o jediné české individuální zlato od roku 2005 a zlatu Romana Dostála.

Do další sezony ale nenastoupila a kvůli problémům s lýtky neodcestovala ani na olympiádu do Pchjongčchangu. Po vydání knihy „Jiná“, ve které se kriticky rozepsala i o vztazích v týmu, už se k reprezentaci nepřipojila. V jednom z předchozích příspěvků ale naznačila, že se chce o své další kariéře rozhodnout do konce května.

Šéf českého biatlonového svazu Jiří Hamza Radiožurnálu řekl, že po MS v Östersundu chystá změny v realizačním týmu. Konkrétní být nechtěl, jen ujistil, že s hlavními trenéry mužů a žen Zdeňkem Vítkem a Norem Egilem Gjellandem dál počítá.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme