Světový pohár v biatlonu se vrací do Nového Města na Moravě, očekává se velký zájem diváků

Biatlonový Světový pohár se po rakouském Hochfilzenu přesune do Nového Města na Moravě. Prvním závodem, který bude Vysočina Arena hostit, bude ve čtvrtek od 17.30 sprint mužů. O vstupenky je znovu velký zájem, očekává se bouřlivá atmosféra jako v předminulé sezoně, kdy Nové Město na Moravě hostilo Světový pohár naposledy.

Hochfilzen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové Město na Moravě bude opět hostit Světový pohár

Nové Město na Moravě bude opět hostit Světový pohár | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

„Maximálně se připravujeme, především psychicky. To je ta nejdůležitější část, protože na trati diváci člověka ženou neskutečným způsobem. Řekl bych, že po fyzické stránce ze sebe vyždímáme maximum,“ popsal pro Radiožurnál Ondřej Moravec.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonisté před Světovým pohárem v Novém Městě na Moravě

Ve Vysočina Areně by mělo dílu Světového poháru přihlížet až 28 tisíc fanoušků. Domácí prostředí ale všichni čeští reprezentanti nevítají.

„Nával fanoušků je strhující a s člověkem to pak dokáže udělat divy. Biatlon je pro mě vždy nával na psychiku, ale v Novém Městě je to ještě umocněné. Fanoušci pokřikují jménem závodníka, takže to tělo může více rozbouřit,“ říká Lucie Charvátová.

To vedoucí žena seriálu Italka Dorothea Wiererová se na atmosféru těší. „Je to skvělé,“ reagovala na informaci ohledně velkého zájmu o vstupenky.

Světový pohár začíná v Novém Městě na Moravě ve čtvrtek a potrvá do neděle. 

David Nyč, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme