Šest biatlonistů má olympiádu jistou, o dalších místech se teprve rozhodne

Šestice biatlonistů Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Michal Krčmář, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr má jistou nominaci na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu. Na šest žen a pět mužů bude tým doplněn po nadcházejícím Světovém poháru v Anterselvě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková při smíšené štafetě ve švédském Östersundu

Veronika Vítková při smíšené štafetě ve švédském Östersundu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Jde o naše nejlepší závodníky. Svoji formu ukázali jak v individuálních závodech, tak jako členové štafet,“ komentoval šéftrenér Ondřej Rybář na svazovém webu dosavadní jména v nominaci.

Olympijský rok: Nemohla jsem se připravit, na olympiádu nepojedu, říká biatlonistka Koukalová

Číst článek

V sestavě se neobjeví úřadující mistryně světa ve sprintu Gabriela Koukalová, která kvůli zdravotním problémům do této sezony ani nenastoupila.

Svazy musejí Českému olympijskému výboru nahlásit složení reprezentací na olympiádu dnes. Biatlonisté ale stejně jako třeba lyžaři a snowboardisté mohou plnit kvóty až do neděle 21. ledna, proto je jejich nominace neúplná.

Nejblíže startu na olympiádě je z dalších žen nejspíše Markéta Davidová. „Lepší holky nyní nemáme,“ řekl trenér biatlonistek Zdeněk Vítek v Ruhpoldingu po šestém místě štafety, jejíž stabilní členkou Davidová je. O další místa budou usilovat ještě Lucie Charvátová, Veronika Zvařičová a Lea Johanidesová.

Mezi muži je na dvě zbývající místa pět adeptů. Jsou jimi Adam Václavík, Lukáš Kristejn, Ondřej Hošek, Tomáš Krupčík a také medailista ze Soči Jaroslav Soukup.

„Jarda dobírá antibiotika, začíná se lehce hýbat. Uvidíme, v jaké bude po vysokých horečkách kondici,“ řekl Rybář a dodal, co případně hraje ve prospěch Soukupa: „Zkušenosti. Umí závodit pod tlakem, podržet štafetu.“

Formu před odletem na olympiádu budou biatlonisté ladit v kazašském Almaty. „Se střediskem a jeho zázemím jsem se seznámil loni během Světové univerziády, proto věřím, že tam nalezneme dobré podmínky k přípravě,“ řekl Rybář.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme