BASKETBAL: Srbsko - Česko právě teď živě

Plzeňská penalta proti Ostravě byla podle odborníků nejednoznačná

Ani odborníci si nejsou jistí, jestli fotbalisté Plzně měli v ligovém utkání s Ostravou zahrávat pokutový kop. Podle předsedy pravidlové komise Fotbalové asociace Jiřího Kureše byla situace předcházející penaltě sporná a nejednoznačná.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráč Baníku Milan Baroš (vlevo) a plzeňský Václav Procházka | Zdroj: ČTK

Plzeňský kapitán David Limberský vystřelil, trefil soupeřova obránce Lukáše Droppu a rozhodčí Karel Hrubeš nařídil pokutový kop kvůli hraní rukou. Pravidla říkají, že pokud je ruka od těl, penalta se píská, jinak ne.

„Záleží také, jestli s tou rukou hýbal směrem k míči, nebo ne. Také uvidíme, co řekne rozhodčí, který to mohl vidět ze svého pohledu lépe a jinak,“ řekl předseda pravidlové komise Kureš.

Konečné stanovisko zaujme komise na svém zasedání příští týden v úterý. Plzeň pokutový kop neproměnila a remizovala s Baníkem 1:1.

Komise by také měla s rozhodčími zápasu řešit, proč tak dlouho čekali, než správně neuznali dorážku domácího Limberského, který nejprve z nařízeného pokutového kopu trefil břevno.

Jan Kaliba, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme