Překvapení se nekonalo. Plzeň podlehla Manchesteru City 0:3

Fotbalisté Plzně začali svou pouť Ligou mistrů porážkou. V úvodním utkání základní skupiny D prohráli s hvězdným Manchesterem City 0:3. V prvním poločase ještě domácí své gólové konto ubránili. Anglický velkoklub ale po přestávce ukázal svoji kvalitu a po gólech Džeka, Tourého a Agüera veze na Ostrovy tři body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Manchesteru se radují z prvního gólu

Hráči Manchesteru se radují z prvního gólu | Zdroj: ČTK

Viktoria už si nejslavnější evropskou klubovou soutěž zahrála před dvěma lety, tehdy ale musela své domácí duely hrát v pražském Edenu. Letos už se Ligy mistrů dočkaly také Štruncovy sady.

Hosté z Manchesteru začali podle očekávání aktivně a domácí tým v prvních minutách drželi v nepříjemných kleštích u velkého vápna. Nebezpečný tlak vyvrcholil nadějným pokusem Tourého. Ten ve velmi dobré pozici hlavičkoval nad Kozáčikovu branku.

Svěřencům trenéra Vrby se poté podařilo vyrovnat hru. Jejich útočné závany však gólmana vážně Harta neohrozily. Ani přímý kop Pavla Horvátha.

Na plzeňské probuzení reagoval loňský anglický šampion dvěma velkými šancemi. Pokaždé se při nich zaskvěl Kozáčik. Nejprve vychytal z bezprostřední blízkosti hlavičkujícího Džeka a o tři minuty později lapil dorážku Kolarova, které předcházela střela Agüera do tyče.

Daleký pokus vyslal k reprezentačnímu brankáři Anglie Horváth. Hartovi jeho skákavá střela ale moc velké potíže nedělala. V poslední minutě prvního poločasu se ještě zkoušel prosadit Kolarov, ani po jeho pokusu se však skóre neměnilo.

City udeřilo po přestávce

Úvod druhého dějství se plzeňským hráčům nevydařil. Obzvláště stoperovi Hejdovi, který neuhlídal z protiútoku hrozícího Agüera. Argentinský stoper ustál fauly domácího beka a předložil ideální pas ex-teplickému kanonýrovi Džekovi, na jehož pokus k tyči byl Kozáčik krátký.

„Naše hrubá chyba při první brance ovlivnila výsledek, s takovým mužstvem jako je City je to potom velmi složité. Měli pak v útočné fázi více prostoru,“ řekl k tomu trenér Vrba.

Druhý tým Gambrinus ligy mohl vyrovnat hned vzápětí. Rajtoralův centr ale napálil Jan Kolařík pouze do Zabalety.

Pablo Zabaleta a Fernandinho z Manchesteru City v souboji s Václavem Procházkou | Foto: ČTK

Smutek domácích z neproměněné šance zvětšil následně ještě Touré, když z dvaceti metrů poslal míč placírkou do růžku branky plzeňského gólmana.

Kvalitu manchesterského celku pak korunoval Agüero. Toho tentokrát neuhlídal Procházka a dovolil pětadvacetiletému útočníkovi vystřelit zpoza vápna. Na pokus ke vzdálenější tyči neměl Kozáčik nárok.

Jednoznačné skóre a dění na hřišti si hosté za bouřlivého fandění svých fanoušků už s přehledem pohlídali. Pochvalu si zaslouží ovšem i fanoušci Viktorie. Zápasu připravili skvělou kulisu.

Bayern nezaváhal

Překvapením neskončil ani druhý duel skupiny D. Favorizovaný Bayern Mnichov doma porazil CSKA Moskva. Bavorský klub udeřil už ve čtvrté minutě gólem Alaby. Před přestávkou zvýšil Mandžukič a skóre ve druhém poločase uzavřel Robben.


Viktoria Plzeň - Manchester City 0:3 (0:0)


Branky:
48. Džeko, 53. Touré, 58. Agüero. Rozhodčí: Tagliavento - Tonolini, Manganelli (všichni It.). ŽK: Limberský - Kolarov, Fernandinho. Diváci: 11.281.

Plzeň:
Kozáčik - Rajtoral, Hejda (67. Hubník), Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář (61. Ďuriš), Kovařík - Bakoš (83. Tecl). Trenér: Vrba.

Manchester:
Hart - Zabaleta, Kompany, Nastasič, Kolarov - Fernandinho - Navas (67. Milner), Touré (80. García), Nasri - Džeko (83. Negredo), Agüero. Trenér: Pellegrini.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme