České zápasy na hokejovém MS jsou rezervovány, prodej provázely komplikace

Velký zájem fanoušků a také výpadky na terminálech i v online systémech. Tak vypadá úvodní den předprodeje vstupenek na hokejové mistrovství světa, které v květnu hostí Praha a Ostrava. Internetový prodej hlásí, že balíčky vstupenek na české zápasy jsou vyprodány.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fronta u pokladen pražské O2 areny

Fronta u pokladen pražské O2 areny | Zdroj: ČTK

Od osmi hodin si lidé mohou kupovat vstupenky na domácí mistrovství světa. I přesto, že si mnozí stěžovali na cenu lístků, byly na terminálech velké fronty. Prodáno nebo zarezervováno bylo přes 110 000 denních balíčků.

Kupovat je zatím možné jen denní balíčky v ceně od 1880 korun. Prodávají se na internetu, u terminálů Sazky a obou pořadatelských stadionů. Vstupenky na jednotlivá utkání se do prodeje dostanou až v únoru, pokud ještě budou k dispozici. Do prodeje půjdou i vstupenky z neuhrazených rezervací.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před libeňskou O2 arenou natáčel reportér František Kuna

Po internetu se prodala většina vstupenek, ale ne všichni zájamci se do systému dostali. Ti, kteří neuspěli v internetovém prodeji, přicházeli k přepážkám, kde už nejžádanější zápasy rychle mizely a fronta naopak přibývala.

Pár minut před osmou hodinou bylo u libeňské O2 areny přibližně sto zájemců o vstupenky. Mnozí od čtyř hodin ráno.

„Mám dovolenou, v práci si myslí, že jedu pryč. Jinak by mě nepustili,“ přiznal fanoušek s Humpolce, který si společně se svými kamarády koupil hned 11 balíčků. „Chceme si to úžit jako parta, proto jsme dnes všichni tady,“ vysvětloval.

Distribuci provází komplikace

Většina fandů vyžadovala více balíčků a platila kreditními kartami, i proto pokladní v O2 areně odbaví v průměru pět lidí za půl hodiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prodej vstupenek na terminálech v Liberci sledoval reportér ČRo David Nyč

„Je to nedůstojné. Odbavení trvá dlouho, paní neslyšíte. Jeden platební terminál je pro dvě kasy. Myslím, že kas mohlo být otevřeno víc a odbavení by mělo být rychlejší,“ stěžoval si u přepážky v Libni fanoušek z Čelákovic.

Problémy se vyskytují i na terminálech Sazky. Ta přitom pro prodej vstupenek připravila nový systém a její zástupci věřili, že bude fungovat rychleji. Servery po celé republice ale byly, prý kvůli velkému zájmu, přetížené. Naprostá většina zájemců o lístek si totiž kupovala lístky přes internet.

Po osmé hodině už nebylo možné přihlásit se do systému Sazky | Foto: Tomáš Kohout

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme