Hokejista Petr Ton slíbil před zápasem proti Třinci, že dá hattrick a svůj slib splnil

Loni touhle dobou procházeli hokejisté Sparty těžkou výsledkovou krizí. Jejich devítizápasová série bez výhry byla zhruba v polovině. A pražskému týmu patřilo v Tipsport extralize poslední místo. Nepřesvědčivé výkony tehdy odnášel i elitní kanonýr Petr Ton, který dokonce přišel o místo v kádru. Po roce je ale všechno jinak.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Ton (vpravo) se raduje se spoluhráči

Petr Ton (vpravo) se raduje se spoluhráči | Zdroj: ČTK

„Já myslím, že polovinu týmu, která tady loni byla, strašil minulý vstup do sezony, kdy to byl určitě nejhorší vstup v historii Sparty a pak víme, že se to špatně dohání. I když nás pasují na velkého favorita, tak je pořád začátek, máme za sebou 6 kol,“ říká aktuálně nejproduktivnější hokejista extraligy Petr Ton. V 6. kole výrazně pomohl Spartě k vítězství nad Třincem 8:3 a posunu na druhé místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Ton vstřelil hattrick proti Třinci během první třetiny

Zkušený útočník zaznamenal hattrick, když se poprvé trefil už po sedmi sekundách. K tomu přidal asistenci a to všechno stihl během úvodní dvacetiminutovky. „Člověk to hraje dlouho a je vidět, že se tam pořád dokáží objevit nové věci.Já si myslím, že si takové utkání budu pamatovat do nadosmrti.“ Petr Ton pak zavzpomínal, kolikrát v kariéře už dal tři góly v jednom utkání a došel k číslu sedm.

„No já ten hattrick dám jedou za dva, tři roky. Shodou okolností jsem doma zamachroval, protože holka šla na první hokej a přemýšlela jestli půjde nebo ne. Řekl jsem pojď, dám hattrick a ona se začala smát. A manželka si do mě rýpla a řekla, že jsem ho dal loni, a že už mám do konce kariéry vybráno, takže teď si z ní trochu udělám srandu, až přijdu domu," usmíval se spokojeně elitní kanonýr, který ale stihl v minulosti hattrick ještě rychleji než tentokrát.

„Nejrychlejší byl na Slavii v roce 2007 za 5 minut a 8 sekund," vybavil si okamžitě sparťanský hokejista Petr Ton.

Mirko Vasić, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme