Slalomáři se v Troji těší divácké podpoře. Lepší pocit jsem nezažil, říká Prskavec

Kajakář Jiří Prskavec má svůj závod v rámci Světového poháru vodních slalomářů už za sebou. Čerstvý majitel stříbrné medaile ale bude u kanálu v pražské Troji k vidění také při nedělním programu. Ze závodníka se promění ve fanouška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec vybojoval v závodě Světového poháru ve vodním slalomu v Praze stříbro

Jiří Prskavec vybojoval v závodě Světového poháru ve vodním slalomu v Praze stříbro | Zdroj: ČTK

„Máme tady ještě jednu deblovou posádku, která se musí kvalifikovat na mistrovství světa. Kolem půl druhé tady navíc mám autogramiádu. Budu se snažit pomáhat a fandit českým závodníkům,“ předesílá Prskavec.

Vodní slalomáři si umějí vážit diváckého zájmu, i když není vyloučeno, že psychicky labilnější nátury v jejich řadách může hlasitá podpora domácích fanoušků trochu rozhodit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závody SP v pražské Troji sledoval Aleš Procházka

Prskavec si ale při sobotním závodě znovu ověřil, že takovýto problém opravdu nemá. „Pomůže to hodně, jde o něco speciálního, když má člověk takovou podporu. Lepší pocit jsem nezažil,“ má jasno 21letý kajakář.

Stejného názoru je i dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová, na kterou čeká dopolední semifinále kajakářek.

„Pevně věřím, že se diváci do Troje za všechny ty roky naučili chodit, a že si přijdou spolu s námi vychutnat atmosféru. A třeba nás i popoženou, protože máme za sebou šňůru tří závodů po světě a asi nejsem jediná, na koho už doléhá únava. Nicméně motivace pro domácí závod se najde,“ říká Hilgertová.

Semifinálové jízdy na kanále v pražské Troji začínají před půl desátou.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme