Porsche odmítá ultimátum Volkswagenu

Mezi německými automobilkami Porsche a Volkswagen vrcholí boj o moc. Výrobce sportovních vozů Porsche se má údajně do dneška vyjádřit, jestli přijímá záchranný plán navržený jeho rivalem Volkswagenem. Návrh ovšem Porsche nazývá ultimátem a kategoricky ho odmítá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Porsche Le Mans

Porsche Le Mans | Foto: Jan Říha

Vedení Porsche se má rozhodnout, jestli přijme záchrannou ruku Volkswagenu, který se v posledních měsících snažilo samo pohltit. Při nákupu akcií ovšem Porsche přecenilo své síly a těžce se zadlužilo.

Volkswagen nabízí odkoupení 49 procent akcií za tři až čtyři miliardy eur a následnou fúzi obou společností. V ní by měl hlavní slovo Volkswagen.

Porsche má ale pocit, že ho wolfsburský koncern nemístně tlačí ke zdi a jeho odbory mluví dokonce o vydírání. Výrobce sportovních aut věří, že ho z nejhoršího dostanou miliardy, které by mohl poskytnout blízkovýchodní stát Katar.

Přečtěte si také:
Vrcholí boj mezi automobilkami Volkswagen a Porsche
Automobilka Porsche jedná s neznámým investorem
Volkswagen nečekaně přerušil rozhovory s Porsche o fúzi
Porsche nepohltí automobilku Volkswagen, v plánu je fúze obou koncernů
Porsche získá majoritní podíl ve Volkswagenu
Boj o moc ve Volkswagenu se dramatizuje; šéf Porsche měl být odposloucháván

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme